Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Значи ли натискът за продажби нов низходящ тренд за BTC/USD

23-10-2019

Криптовалутите попаднаха под нов натиск

Цената на Bitcoin се бореше да се задържи над 8 000 долара по време на азиатската сесия в сряда. Въпреки това, натискът от мечките, съчетан с увеличаващия се обем на продажбите, надделя над биковете. Целият пазар на криптовалути е в червено, като по-голямата част от основните монети отбелязват загуби и в началото на европейската сесия.

Почти всички топ 20 монети показват червени свещи на графиките. А Bitcoin SV (BSV) взе приза за най-зле представилата се криптовалута за деня със загуба от 4.5%. Cosmos (ATOM) и Tezos (XTZ) я следват отблизо със загуби от над 3% всеки.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите намаля от 223,3 млрд. до 218,5 млрд. долара, като Bitcoin представлява 66,3% от общата сума.

Що се касае до фундаменталните новини, Opera обяви, че сега улеснява извършването на плащания с Bitcoin (BTC) директно вътре в уеб браузъра. Opera подробно отбеляза в прессъобщение, че техните 350 млн. потребители вече могат да изпращат и получават BTC директно от браузъра, както и да използват криптовалутата за закупуване на стоки и услуги на уебсайтове за електронна търговия.

Мечките избутаха BTC/USD под 8 000 долара

През последните няколко седмици Bitcoin премина през серия от движения нагоре и надолу. Сега равнището, което трябва да следим внимателно е подкрепата при $ 7 800. Този регион бе тестван многократно, без да отстъпва. Освен това отскокът от тази зона доведе до значителни движения над 8 000 долара. Например, най-скорошната корекция изтегли цената над 8 300 долара, преди да удари $ 8 750.

В посока нагоре пък 8 800 долара е най-значителната съпротива. Но движение над това ниво бе неуспешно през последния месец. Ако BTC/USD успее да пробие тази съпротива, шансовете за покачване над 9 000 долара ще бъдат огромни.

От по-дългосрочна перспектива, BTC/USD се движи в рамките на стесняващ се рейндж през последните 4 седмици, следвайки силния низходящ тренд, който разигра в периода юни - септември. Технически, цената сформира донякъде мечешки флаг на дневната графика. Това прави двойката BTC/USD уязвима за по-нататъшни потенциални спадове, ако текущата дневна подкрепа отстъпи. Ясен пробив под 7 800 долара може лесно да тласне Bitcoin до $ 6 400 (ключова подкрепа на низходящия тренд през 2018 г.). Неуспех за задържане над това ниво би могъл да отвори вратата за нова вълна от разпродажба към следващата критична подкрепа при $ 5000.

Всички индикатори, включително Индекса на относителната сила (RSI), показват, че тренда е в ръцете на мечките. RSI се потопи близо до зоната на свръхпродажби, докато Moving Average Convergence Divergence (MACD) е под нулевата линия.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.