Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Защо да инвестираме в Метал MTL

08-11-2017

Подробен преглед върху криптовалутата Метал (MTL)

Създателите на криптовалути днес се стремят главно към преобщаване на продукта си към пазара, използвайки различни начини да вдигнат шума и вълнението покрай тях. Целта им разбира се е да направят всичко възможно да бъдат лидери в тази сфера. Една криптовалута все още не е получила този стремеж и това е Метал (MTL ). Екипът, който работи над нея, се фокусира главно върху това да се построи една стабилна основа преди да започнат популяризирането й, което на свой ред е причина много хора да избягват инвестициите в нея.

Какво е MTL?

Метал (MTL ) е както базиран на Етереум (ETH) токен, така и апликация, през която потребителите могат да прехвърлят парични суми един на друг. Апликацията поддържа приети правителствени валути, както и Биткойн (BTC), Етереум и повечето признати от ERC-20 токени, включително и тези на Метал. По всичко изглежда, че ще се опитат да увеличат броя на поддържаните криптовалути в бъдеще.

По някои фактори идеята на MTL съвпада с тази на BTC в дългосрочен план, но екипът зад Метал имат за цел да вземат определени мерки, за да бъдат независими от останалите криптовалути и различни от другите разплащателни апликации като Venmo и PayPal.

Един от плюсовете на MTL е, че при отваряне на банкова сметка с тяхната апликация, те ще ви осигурят чисто нова такава, а за потребители от САЩ тя ще бъде с гарантирана сигурност от правителствената федерална организация FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). За съжаление, при стартиране на този проект, само американските граждани ще имат достъп до банкови сметки, но екипът на Метал ще работи върху това да разшири тази опция и за потребители извън САЩ, като се очаква да се имплементира във Великобритания в началото на следващата година, а след това и в други страни в Европа. Очаква се виртуалните акаунти в другите страни да дават същата гаранция за сигурност, както и да предлагат всички възможности като нормалните банкови сметки – дебитна карта, номер на акаунт, уникален номер на картата и пр..

Системата за доказателство за обработено плащане (PoPP)

MTL ще използва и система за доказателство за обработено разплащане, което означава, че всеки път, когато някой потребител направи някакъв вид транзакция, той и получателят, ако също използва Метал, ще получат 5% от стойността на транзакцията в долари обратно в монети на криптовалутата. Това ще се отличава от стандартния начин за копаене на монети, като този на Биткойн, като по-честен и не толкова монополен. Чрез тази система ще бъдат имплементирани 26,341,112 MTL и като общият брой на монетите достигне максимума от 66,588,888 MTL, разплащането по тази система ще спре. Да се достигне тази цифра обаче ще отнеме между 2-20 години в зависимост от стойността на монетите.

Тази система учеличава риска от инфлация, защото може да няма нужното търсене, за да се разпредели броят на отпуснатите монети. Ако стойността им падне ще трябва да бъдат отпуснати още токени, за да може да се дадат обещание 5% на всеки, което само по себе си ще обезцени MTL още повече. Може би в този случай щеше да е по-добре в един момент при достигане на максимума от монети, екипът да обещае да откупи част от монетите, за да продължи разпределянето, но по нищо не изглежда, че това може да се случи.

Монетите Метал

В апликацията ще могат да се правят транзакции с MTL и дори използващите я ще бъдат подтикнати към това, като няма да им бъде взимана такса при обмен. Търговците ще могат да предплатят услугата си в монети и ще получат отстъпка, а за потребителите ще е добра идея да задържат количеството си монети, защото апликацията ще отключва нови и нови заключени дотогава части, за което е необходимо да имате повече токени MTL. Тези идеи вкарват монетите в употреба и подтикват хората към инвестиция в повече, защото ще има високо търсене.

Планът на MTL

За да навлезе в тази вече силно развита сфера, екипът планира да подпомага слабо банкирани индустрии като хранителните добавки, медиценската марихуана и индустриите за възрастни. Тези професии генерират приход в милиарди долари всяка година, а им липсва правилно банкиране така че ще имат нужда от MTL. Независимо, че апликацията още не е на пазара, екипът вече прави връзки с една от посочените индустрии – отглеждане на канабис и за момента имат около 150 вербални потвърждения от производители за внедряването на монетите.

Възможно е идеята да даде добър старт на монетата, но крие и своите рискове. Биткойн все още не се е отърсил от репутацията си на криптовалута използвана от наркодилъри и подобни такива хора в Тъмната мрежа. Целта изказана от поддръжниците на MTL е, че искат да работят към по-позитивно виждане за криптовалутите като цяло, но това че поддържат такъв тип индустрии може да им създаде нежелана репутация.

Екипът зад Метал

Една от най-силните страни на монетата е екипът, който седи зад нея. Те са много опитни хора в тази сфера като някои от тях и преди са работили в нея. Продължават да набират още членове, надявайки се да се подобряват още повече. Невероятен отличителен белег на екипа е факта, че в него има дизайнери, които преди това са работили в Епъл (Apple), и ако успеят да пренесат философията на тази огромна компания към MTL, това може да е в огромна полза.

Също така имат стабилен набор от съветници, които са познати в света на криптовалутите, вярващи в потенциала на Метал. Спекулира се, че един от тях е самият Ричард Брансън, който неведнъж е говорил с основателя на криптовалутата - Маршал Хейнър, и е проявил интерес към проекта, като инвеститор или съветник предстои да се разбере.

Социална мрежа

Засега екипът не се е опитвал прекалено силно да рекламира продукта си, а по-скоро се съсредоточава първо да го изгради като най-доброто, което може да бъде и тогава да направи тази стъпка. Все пак са активни в социалните мрежи и до момента са изградили връзка с общността си като отговарят на всички въпроси, които те задават. Привържениците им вярват силно в проекта и представянето му на глобалния пазар.

Недостатъкът им е, че е нужно да предоставят на хората добре структурирана информация за това какви цели имат. За момента сайтът им и описанията им в други мрежи, не дават ясна представа за това какво е Метал.

Вероятни проблеми

По-нагоре в статията са споменати някои от проблемите като потенциалът за инфлация от PoPP и възможната загуба на добрата си репутация заради индустриите, с които Метал ще работи. Изглежда, че може би един от най-големите проблеми за този проект е липсата на използваемост и нужда за монетите на Метал. Може да се работи с много различни валути и криптовалути в апликацията и независимо, че покупко-продажби с Метал ще имат определени отстъпки, най-вероятно ще притежават една много малка частица от общият брой транзакции, които ще се правят.

Някои хора отбелязват, че огромен проблем е одобрението на FDIC, защото това било прекалено голяма намеса на правителството или защото просто не харесват използването на лични данни за верификация. Това би трябвало по-скоро да окуражава хората, които искат да направят пари тъй като гарантира сигурността на банковата сметка. Повечето хора не би трябвало да се притесняват, че използва личните им данни и да го считат за позитивна страна на Метал.

Заключение

Идеята за тази криптовалута е страхотна, има силен екип в основите си и планира да развива потребителската си база. Възможно е да се справи много добре в бъдеще и да приобщи криптовалутите още повече. Купуване на монети обаче, не гарантира печалба от тях. Независимо, че се очаква цената им да нарастне, не е сигурно дали хората ще имат достатъчно мотивация да ги задържат тъй като не са толкова съществени за платформата им, колкото би било нужно. Също така ако не бъдат използвани подобаващо, цената им само ще спада поради покачването им на брой от доказателството за обработено плащане.