Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

XRP/USD се търгува в тесен рейндж, а мечките изглежда поемат контрола

20-03-2019

 

XRP/USD се търгува около $ 0.3130 по време на писането ми, понижавайки се леко от началото на деня. Третата по големина крипто монета с текущата пазарна стойност от $ 13 млрд. напоследък е хваната в рейндж с мечи пристрастия, движейки се изцяло в синхрон с пазара. Във вторник по-голямата част от топ-20 криптовалути се обагриха в червено.

 

Ethereum Classic бе забележителното изключение, тъй като монетата нарасна с близо 5% за последните 24 часа. Monero и Cardano също показват положителна инерция, съответно с 2.06% и 3.62% ръст. А за Bitcoin 4 000 долара си остава линията в пясъка. Необходима ще бъде съществена промяна в настроенията на по-широкия пазар, за да може Bitcoin да пробие над сегашните нива.

XRP вече е интегриран с платформата за електронна търговия Woocommerce

Междувременно Ripple постигна напредък по пътя към масовото му приемане чрез интеграция с платформата за електронна търговия Woocommerce. Интеграцията с Woocommerce може да се превърне в крайъгълен камък в развитието на XRP, тъй като милиони потребители ще могат да използват криптовалутата за своите вътрешни покупки безпроблемно.

Във вторник пък Bloomberg цитира доклад, наречен The Tie, който твърди, че най-големите крипто борси в света може да съобщават некоректни обеми на търговия. В доклада се стига до заключението, че 75% от борсите съобщават за обеми на търговия, които са повече от 2 пъти по-големи от това, което би било разумно да се очаква от търсенето в интернет трафика на уебсайтовете на 100-те най-големи крипто борси.

Bloomberg заяви, че търговците и регулаторите са загрижени за крипто борсите, които манипулират обемите на търговия, за да могат цифровите монети да имат по-голямо търсене.

Въпреки новините, които поставят под въпрос надеждността и изправността на криптовалутите, най-големият онлайн магазин на Швейцария - Digitec GalaxusAG реши да приеме цифрови монети. Швейцарските му клиенти вече могат да извършват крипто плащания, които поддържат Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Litecoin и т.н.

Технически анализ на XRP/USD:

Въпреки възстановяването, XRP на Ripple падна от първото голямо ниво на съпротива при $ 0.3260. По-важното е, че XRP на Ripple не успява да пробие над $ 0.3248 (върха от 13 март) вече седми пореден ден.

 

За тази седмица, обаче, възстановяването на дигиталната валута към момента е ефективно ограничено до $ 0.3220. Ясен пробив над тази съпротива може да индикира промяна в интрадей сигналите в посока нагоре. В този случай, първата цел на биковете ще бъде 0.3266, последвана от психологическото ниво 0.3300. Но докато XRP/USD не успее да пробие убедително над 0.3475 (върха от февруари) би трябвало търговията в диапазона между $ 0.28 - $ 0.34 от края на януари да продължи.

Неуспех за пробив над $ 0.3220, може да отведе XRP на Ripple по-надолу по-късно през деня (с оглед на мечите настроения на целия крипто пазар). Първата зона на подкрепа съответно се вижда при $ 0.3063 (дъното от четвъртък). А ясен пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшен низходящ импулс за тестването на $ 0.30.

В допълнение към този сценарий, индексът на относителната сила (RSI) на часовата графика се спуска надолу към  неутралната зона от зоната на свръхпокупки.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.