Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

XRP/USD се противопоставя на гравитацията, като спечели 19% за няколко дни

07-11-2018

 

Спокойното началото на седмицата изпрати Bitcoin обратно в тесни рейнджове, като в момента основната криптовалута се търгува около $ 6 570, което е ръст от 1.73% за последните 24 часа.


В ярък контраст, XRP на Ripple печели инерция вече няколко поредни дни, като вчера се плъзна съм $ 0.57. По-рано днес, обаче, дигиталната валута леко отстъпи назад и в момента се търгува в района на 0.5377, с ръст от почти 2%. Имайте предвид, че ралито на XRP/USD дойде не от коментари от регулаторите или от възможността за включването му в една от най-важните крипто борси, а от продуктовата диференциация.

За разлика от Bitcoin и Bitcoin Cash, екипът на Ripple имаше многобройни успехи. И въпреки че имаше ясни указания за това, че много от продуктите на Ripple нямат никакво въздействие върху стойността на XRP, приемането на xRapid явно има материално влияние върху стойността на монетата.

По-рано тази седмица стана известно, че платежната компания SendFriend, подкрепена от Mastercard и MIT Media Lab, ще използва технологията xRapid на Ripple.

Дойде ли времето за XRP на Rippl да заеме така заветното място номер 2 и да предизвика Bitcoin?

Когато погледнем към днешните пазарни капитализации, има още много дълъг път да бъде извървян до първото място, така че Bitcoin остава в безопасност за момента. Особено като се вземат предвид и надеждите, че ETF Bitcoin ще предоставя институционални пари на Bitcoin.

Когато разглеждаме диференциацията и успеха на продуктите, човек се чуди дали умните пари биха предпочели да се преместят другаде. Но Bitcoin все още се смята за алтернатива на книжните пари.

Bitcoin може и да загуби пазарен дял, спадайки с 52,2%, но това може да се разглежда и като нови възможности за търговия на настоящите стойности. И въпреки волатилния октомври експертите по криптовалути явно не губят надежда за предколедно рали, когато насочват поглед към края на годината.

И все пак връщайки се отново към Ripple, XRP скочи с 19% за няколко дни и временно избута Ethereum от второто място в глобалната класация на криптовалутите. Пазарната стойност на RIpple вече е регистрирана на $ 21.5 млрд. със среден обем на търговията от $ 1.2 млрд.

Смята се, че внезапният ръст е предизвикан от експанзията на Ripple в азиатския регион и технически фактори, между другото. Също така, новината, че XRP може да бъде добавена към Apple Pay чрез Wirex послужи като допълнителен катализатор, който позволи на монетата да проучи района над $ 0.54. Докато интеграцията с Apple Pay все още не е сключена сделка, общността е много ентусиазирана за това.

За деня напред, връщане обратно над $ 0.5420 ще подкрепи ралито за ретестване на върха от тази сутрин при $ 0.5552. Ясен пробив над него ще вкара в играта кръглото ниво $ 0.56, последвано от съпротивата $ 0.5826 (върха от 24 септември). Вероятно е да видим около това ниво известно отдръпване на цената, още повече ако позитивните настроения на пазара бъдат размътени.

В допълнение индексът на относителната сила RSI е на територия за свръх покупки в момента. Това означава, че XRP е уязвим към корекцията в посока надолу до важната подкрепа $ 0.50. Там се намира и ЕMA 200, което само подсилва още повече тази зона. Ако цената направи ясен пробив под нея, фокусът на трейдърите ще се насочи към ЕMA 50, локализирана около $ 0.4862.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.