Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

XRP/USD нараства за трети пореден ден

17-10-2018

 

Днес имахме положително начало на деня за Bitcoin, макар че движенията бяха незначителни. Като цяло волатилността се понижава и Bitcoin се движи в рамките на някои тесни рейнджове.

Що се отнася до новините, нямаше никакво важно заглавие, което да повлияе на крипто пазара вчера. Макар че все пак се питам дали новината за Белия дом, пораждаща безпокойство над китайското влияние и държането на Bitcoin, ще повлияе на решението на SEC за 9-те апликации за Bitcoin ETF.

Вече видяхме, че президентът на САЩ се опитва да окаже влияние върху Фед, макар да имаше и влияние върху ОПЕК. Ето защо трябва да помислим, че влиянието му върху решението за ETF на SEC ще е далеч по-проста задача за него, ако възникне необходимост. Така че ако имаме някакъв разговор от Овалния кабинет и туитове от Тръмп, то е възможно да се очаква известен низходящ натиск на пазара.

Но една от всички основни криптовалути се откроява нази седмица с доста позитивни настроения в търговия и това е XRP на Ripple.

Техническата картина по XRP

XRP на Ripple спечели 5.19% във вторник, следвайки ралито от 12.32% в понеделник, за да приключи деня нас $ 0.4852. Криптовалутата на Ripple се повишава за трети пореден ден, въпреки западащия импулс на пазара на цифрови активи.

Може би ще попитате на какво се дължи целият този ръст? Главният стратег на Ripple, Кори Джонсън в интервю с крипто фокусираната медия Breaker генерира доста „жужене“ в общността. Мениджърът намекна, че компанията провежда много дискусии с регулаторните органи и правителствата, демонстрирайки ползите от XRP, цифровата монета на Ripple. Той също така подчерта, че администрацията на Тръмп искрено се интересува от криптовалути и блокчейн технологии, тъй като му е задавал много въпроси по темата.

Според г-н Джонсън, Белият дом се интересува от криптовалутите и по-специално от XRP. Особено поради факта, че XRP не изисква копаене, което е от полза от гледна точка на перспективите за околната среда и външния контрол. Освен това, администрацията на Тръмп може да използва XRP, за да се противопостави на надмощието на Китай на BTC пазара.

Чисто технически, възходящият натиск може да се разшири към следващата съпротива, която се намира при $ 0.4900. Ясен пробив над нея ще отведе цената за тестването на върха от миналата седмица в района на $ 0.5000. Това е и мястото, според мен, където е вероятно да се появи интерес към нови продажби.

Неуспехът за пробив и движение над тази зона, където е и върха от сутринта на 0.4977, може да причини на XRP по-тежки загуби по-късно през деня. Наистина след два последователни дни на печалби, XRP на Ripple може да бъде ударена сериозно в случай на повсеместно базирано обръщане на пазара. Възможен е спад до 0.4758 долара, преди кръглата подкрепа 0.47. Следващото по-масивно ниво на подкрепа се вижда в района на $ 0.3990, дъното от 15.10.2018 преди ралито.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.