Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

XRP се сблъсква с огромна съпротива срещу USD

22-01-2020

Пазарът на криптовалути е доминиран от алткойните тази седмица. Повечето основни монети се търгуват на зелено с Bitcoin SV и Etherum Classic сред лидерите по ръст. Пазарната капитализация на криптовалутите се увеличи незначително до 241,84 млрд. долара, докато среднодневният обем на търговията намаля до 88,64 млрд. долара. Пазарното доминиране на Bitcoin се установи на 66%.

Ethereum (+1,52%), XMR на Monero (+1,84%), XRP на Ripple (+1,47%) също намериха силна подкрепа от биковете. Bitcoin Cash ABC (+0,73%), EOS (+0,96%), Litecoin (+0,65%) и Stellar Lumen (+0,32%) остават на опашката.

Тази сутрин, обаче, масивните движения, които преживяхме на крипто пазара миналата седмица, не само отшумяха, но и се превърнаха в низходящи корекции. Поради тази причина цената на Ripple се търгува с 0,37% по-надолу в сряда. Азиатската сесия се сблъска с натиска за продажби, а и европейската сесия стартира на фона на същата мечешка активност.

Техническата картина за XRP на Ripple

На дневна графика можем да видим как XRP/USD показа отскок нагоре от подкрепата $ 0.18, дъното от средата на декември. Двойката направи рали от 0.35% през януари и този уикенд удари нов връх на $ 0.2540.

 

Както показва графиката, тази съпротива може да се разглежда като решаваща област за пробив. Цената на XRP се задържа над зоната 0.25-0.28 долара като подкрепа през 2018 и 2019 г., което я прави трудно препятствие. Освен това корекцията над ключовото ниво $ 0.24 също може да отнеме повече време. Там е разположена 100-дневната SMA.

 

Ако тези важни нива на съпротива не успеят да бъдат преодолени, биковете вероятно ще се обезсърчат, ще губят равновесие и може да видим последващ спад в цената към $ 0.22.

От по-широка техническа перспектива, Ripple все още се намира във възходящия канал от януари. Долната граница на канала продължава да е от решаващо значение като подкрепа за краткосрочния тренд. Очаквам отскачане обратно нагоре, ако подкрепата 0.2310 бъде тествана отново. Тази зона е подсилена и от 50 SMA на часовата графика при 0.2350 в момента.

 

От друга страна съпротивата на канала ($ 0.2650) трябва да бъде преодоляна нагоре, за да може XRP да разшири ралито си към 0.30 долара. А ясен пробив над това равнище може да отведе XRP за тестване на по-дългосрочната бича цел към $ 0.48.

 

На часовата графика MACD бавно губи инерция в бичата зона. В същото време индикаторът RSI се бори да се задържи над нивото 60 на същата графика.
 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.