Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

XRP на Ripple може да изненада и да открие сезона на Altcoins

24-07-2019

 

Вторник отбеляза трети пореден ден на пълен контрол на мечките над крипто пазара. Bitcoin падна под $ 10 000, а останалите монети от топ 3 също трябваше да „ближат раните си“. ETH/USD се понижи от 217 до $ 211.85 този вторник. Биковете по Ripple пък се борят да запазят цената над $ 0.30. През деня общата капитализация на крипто пазара се понижи от 281.9 млрд. до 265.97 млрд. долара по време на писането ми.

Голямата новина за деня бе, че Джъстин Сън, главният изпълнителен директор на TRON и BitTorrent е бил принуден да отмени обяда си с Уорън Бъфет само 3 дни преди срещата поради внезапни усложнения на здравето. В резултат Tron беше най-губещата монета вчера, спадайки с 10.23%, като проби под $ 0.024.

XRP на Рипъл се движи в синхрон с пазара

Третата най-голяма цифрова монета с текущата пазарна капитализация от $ 13.1 млрд. загуби близо 4% от стойността си на дневна база. Монетата се търгува почти непроменена в началото на днешния ден. XRP се движи в краткосрочен мечи тренд на фона на повсеместната разпродажба на пазара на криптовалути.

Техническа картина на Ripple

На дневна графика биковете по XRP/USD ще трябва да пробият над $ 0.3175, за да смекчат първоначалния низходящ натиск. Тази съпротива е създадена от сливането на няколко технически нива, включително 50 SMA на 4-часовата графика и 200 SMA на часова графика. Убедителен пробив над тази зона може да удължи възходящия моментум до $ 0.3230 (100 SMA на часовия таймфрейм) и психологическото ниво $ 0.33. Тази съпротива е последвана от $ 0.3340 (100 SMA и долната линия Bollinger Bands на 4-часова графика).

В посока надолу, първата подкрепа е на $ 0.3040 (долната линия на часовия Bollinger Bands), следвана от психологическото равнище $ 0.30. Последното ниво създава силна бариера, която вероятно би трябвало да спре натиска на мечките за известно време. Ясен пробив под тези подкрепи, обаче, ще доведе до по-голямо разпродаване, като първата цел ще е в района на $ 0.2865 (дъното за юли).

Но имайки предвид, че краткосрочният RSI (Индексът на относителната сила) остава плосък близо до територията на свръх продажби, можем да предположим, че негативният импулс ще се забави на този етап.

MACD на дневната графика пък показва бичи кръстосан профил, което може да доведе до ръст към нови върхове по всяко време. По-малко вероятният сценарий според мен е да видим спад под $ 0.30 преди обръщане на краткосрочния тренд. В заключение мисля, че биковете явно не губят позиции и остават на нивата, достигнати с печалбите от миналата седмица.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.