Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

XMR/USD се възстановява от скорошното дъно и игнорира хакерската атака

27-05-2020

Криптовалутите се борят в сряда, а BTC/USD падна с 0.45%

Bitcoin се търгуваше по-ниско в сряда сутринта, като повечето от основните криптовалути също остават на червено. Бандата хакери Blue Mockingbird пък успя да зарази повече от 1000 бизнес системи със зловреден софтуер за копаене на Monero.

 

Крипто активите от топ 20, които успяха да покажат по-значим ръст през последните 24 часа са HEX (+13.06%), Cardano (+3.04%), Ripple (0.84%) и Ethereum (0.34%). Пазарът изглежда е заклещен между „чука и наковалнята“, след като събитието по разполовяване мина по-рано този месец. BTC/USD потъна под 9 000, след като отхвърли зоната на съпротива при $ 10 000 два пъти в сравнително бърза последователност.

Сега цената изглежда заседнала в рейндж между $ 8 000 – 10 000 и ще е нужен стабилен пробив при добър обем, за да се определи бъдещият път на дигиталното злато.

 

Има, обаче, някои позитиви от техническа страна, тъй като цената се търгува над 200- и 50-дневната МАs. На четиричасовата графика двойката BTC/USD прави по-високи дъна, което значи, че купувачите са закупили последните потапяния до $ 8 700. Краткосрочните трейдъри могат да следят сега за затваряне над $ 9 000 и $ 9 100 на 4-часовата графика, за да проверят дали цената може да се задържи над всяко ниво.

В случай, че Bitcoin падне под 8 700 долара, търговските обеми показват $ 8 550 като последна силна подкрепа, преди цената да падне към $ 7 700 - $ 7 420.

1000 корпоративни системи, заразени със злонамерен софтуер за добив на Monero

Хакерската група Blue Mockingbird инсталира скрит миньор за криптовалутата Monero на поне хиляда корпоративни сървъри. Освен това, ако сървърът е позволявал достъп до други компютри, те са заразили и тях. След това киберпрестъпниците инсталират приложението за копаене XMRRig, за да се възползват от ресурсите на заразените машини.

Глобалният мащаб на операциите на хакерската група бе разкрит от облачната охранителна фирма Red Canary на 26 май.

Въпреки атаката XMR/USD остава спокойна

XMR/USD достигна дъно на $ 60.00 в понеделник и се възстанови до $ 62.08 по време на писането на този анализ. Монетата сега се намира на 16-то място в глобалния рейтинг на криптовалутите с капитализация от над 1 млрд. долара.

 

Поглеждайки на дневна графика ще видим, че Monero (XMR) е във възходящ тренд от началото на март. А за последните 24 часа XMR/USD остава почти непроменена, с минимална печалба от 0.36%.

Постепенно увеличаващите се пълзящи средни стойности и RSI в положителната зона също предполагат, че биковете запазват контрол. В допълнение 50-дневната SMA премина над 200-днивната, което сигнализира златен кръст и по-нататъшна възходяща инерция.

Първата съпротива е при 200-часовата SMA около $ 63.30. По-силната бариера, обаче, имаме на $ 64.00 (в близост до върха от неделя). Ако XMR/USD успее да пробие над тази зона, то следващата цел на биковете ще бъде в района на $ 68.26 (върха от 30 април).

 

В посока надолу, ключовата подкрепа съвпада с психологическото ниво $ 60.00. Ако цената отново обърне посоката от текущите нива и се спусне под 50-дневната SMA, това ще индикира слабост. Вероятно мечките ще придобият по-голям контрол, ако цената успее да се понижи под последните дъна в района на 53 долара.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.