Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Вторник показа кървава баня за критовалутите

25-09-2019

Пазарът на криптовалути се срина масово ден след търговския дебют на Bitcoin фючърсите на Bakkt

Bitcoin спадна с повече от 13% в сряда в азиатската сесия и падна под $ 9 000 за първи път от средата на юни. Криптовалутата спадна с над 20% до 8 110,1 долара в предходната сесия, което е най-големият интрадей спад от януари 2018 г.

Останалата част от пазара, включително основните алткойни, последваха Bitcoin със собствена мярка за срива. Най-големите загуби за деня видяха криптовалутите Bitcoin Cash ABC (-25%), Bitcoin Cash SV (-22.84%) и EOS (-25.09%). XRP на Ripple (-12.85%) пък видя най-скромната загуба за деня.

Като възможен катализатор на спада се посочваше неувереното пускане на дългоочакваните фючърси на Bitcoin и общото настроение за избягване на риска. Колебливите настроения на инвеститорите и спадащите пазари на акции също оказват натиск върху Bitcoin. Уолстрийт затвори по-ниско през нощта, докато азиатските фондови пазари се търгуваха предимно на червено днес на фона на политически опасения в САЩ и засилването на търговските спорове между САЩ-Китай.

Катастрофата дойде само ден след като фючърсите на Bitcoin, които са с физически сетълмент, стартираха на подкрепената от ICE борса Bakkt. Но новият фючърсен договор имаше мрачен старт. Очаква се, обаче, дневният обем да се увеличи с времето, тъй като институционалните инвеститори все още свикват с новата търговска услуга.

Биковете по LTC/USD се опитват да влязат отново в зоната при $ 60

Litecoin се срина с 16.5% във вторник. Следвайки 8%-вия спад в понеделник, Litecoin приключи деня на $ 55,22. Проследявайки по-широкия крипто пазар, Litecoin отскочи от дъното си $ 55,22 по-рано тази сутрин и достигна връх на $ 57,66.

За предстоящия ден Litecoin ще трябва да пробие над долната граница на Bolinger Bands при $ 59, за да запази позитивния импулс към първото основно ниво на съпротива на $ 60.

Индексът на относителната сила (RSI) на дневна графика се опитва да излезе от зоната на свръхпродажби. Това означава, че цифровия актив беше изключително разпродаден и обратът е неизбежен, но може да отнеме известно време, за да се реализира. Litecoin ще има нужда от подкрепата на по-широкия пазар, за да пробие нивото $ 60.

 

Освен това, индикаторът MACD е дълбоко в негативната зона. Отрицателната дивергенция на четиричасова графика подчертава наличието на натиск за продажби. В същото време корекцията на 50-дневната SMA към 100-дневната SMA при $ 71,99 предполага, че консолидация в посока надолу ще доминира преди да видим значително обръщане.

Ако не успее да пробие над нивото 59 долара, Litecoin можеше да попадне отново. Ясен пробив под сутрешното дъно $ 55,22 би довел до по-нататъшен спад за тестване на $ 53 преди евентуалното възстановяване.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.