Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

В Русия се работи по легализиране на Bitcoin и Алткойн монети

12-09-2017

Русия обмисля легализиране на криптовалути като разработва правна рамка, която ще урежда транзакциите.
Руският министър на финансите Антон Силуанов съобщи това на финансов форум в Москва. Той увери руските потребители на дигитални валути, че правителството няма да забрани използването им.
Путин се е срещнал с основателя на Етериум, Виталик Бутерн. След това консорциум от кредитори обмисля възможността да използва Блокчейн технология за да намали разходите. Антон Силуанов каза, че няма смисъл да забранява новите технологии. Според него Блокчейн технологията и дигиталните валути ще помогнат на руската икономика.

Губернаторът на Банката на Русия

Както и при други технологични тенденции, цифровите валути не са спечелили доверието на всички. В Русия все още има невярващи. Губернаторът на банката на Русия, Елвира Набиулина, се позова на глобалната тревога за цифровите валути като “златна треска” и изрази загриженост относно използването им като заместител на пари.