Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Умряха ли биковете по Ethereum?

17-07-2019

Анализ на загубите на Bitcoin, Ethereum и Ripple

Миналата седмица беше като влакче на ужасите за крипто пазара, което завърши с низходяща спирала във вторник. Нека да разгледаме как се представиха трите топ монети през последната седмица.

Вторник беше силно мечи ден за BTC/USD, като цената падна от $ 11 020 на $ 9 370. BTC/USD се възстанови малко по-рано днес и се търгуваше около $ 9 520. Така основната крипто валута регистрира спад от 25,92% в рамките на последните седем дни. Някои анализатори смятат, че текущият натиск върху Bitcoin е технически фактор, който бе подтикнат от продавачите, поемащи контрола над пазара, след като водещата крипто монета се понижи под ключовите нива на подкрепа от $ 11 000 и $ 10 700. Каквато и да е причината, мечките по BTC/USD отбелязаха най-силната си седмица от март 2018 год.

ETH/USD падна от $ 234.50 на $ 192.71, като загуби зашеметяващите 35% от стойността си. ETH/USD е на ход да завърши най-лошата си седмица от септември 2018 г. XRP/USD, от друга страна, е на път да отбележи четвъртата си низходяща седмица поред. XRP/USD падна от $ 0.32 до $ 0.2864. През последните 4 седмици XRP/USD падна от $ 0.4962 до $ 0.2864, като загуби около 40% от оценката си.

Какви са причините за това падане?

Според мен, последните фундаментални новини от Щатите стоят в основата на този срив. От една страна критиката по Bitcoin от президента на САЩ Тръмп и министъра на финансите Мнушин може би е допринесла за падането. В допълнение пък американските законодатели „пекат на шиш“ Facebook заради плановете на компанията за собствена криптовалута. А това показва, че политическият и регулаторен контрол над цифровите монети се засилва.

Гигантът на социалните медии се бори да привлече Вашингтон на своя страна, след като шокира регулаторите и законодателите с обявяването си на 18 юни, че се надява да пусне своя собствена монета, наречена Libra през 2020 г.

Дейвид Маркус, изпълнителен директор на Libra, ще говори пред Конгреса на 16-17 юли. Имайки това предвид, смятам че има вероятност криптовалутите да продължат спада си. Сега вече въпросът е поставен върху бъдещото отношение на властите към крипто пазара като цяло. В крайна сметка, ако такъв законопроект за забрана пускането на дигитални валути стане закон, това би трябвало да окаже силен натиск върху Bitcoin и целия пазар на altcoins.

Ценови анализ на Ethereum

Техническият анализ показва, че цената на Ethereum в момента е силно подценена, така че евентуална възходяща корекция може да е на хоризонта.

На дневната графика ETH/USD проби под долната линия на 20-дневния индикатор Bollinger band, сигнализирайки, че е силно подценена. В същото време разширяването на канала, или т.нар. челюсти, на Bollinger индикира нарастваща пазарна волатилност.

Междувременно, изглежда че 50-дневната SMA е на път да пресече 20-дневната SMA на дневната графика, което е мечи сигнал. А сигналната линия се отдалечава все повече от линията на конвергенция/дивергенция на MACD индикатора, показвайки нарастваща низходяща инерция. Индикаторът на относителната сила (RSI) пък навлиза в зоната на свръх продажби.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.