Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Третото разполовяване на Bitcoin е факт

13-05-2020

Общите настроения в крипто индустрията са положителни днес, тъй като повечето от основните монети се движат по-високо. Bitcoin отново флиртува с нивото $ 9000, което изглежда е магнит за цената. А Stellar Lumen, Tron и Monero следват неотлъчно основната криптовалута на зелена територия.

 

Все още няма фойерверки от разполовяването на Bitcoin

И ето, че най-очакваното събитие за криптовалутите през 2020 г., третото разполовяване на Bitcoin (BTC), току-що влезе в сила. Случвайки се само веднъж на 4 години, последното разполовяване понижи възнаграждението за Bitcoin блок от 12.5 BTC до 6.25 BTC. Мрежата на Bitcoin е проектирана по такъв начин, че да съществуват само 21 милиона монети. Смята се, че именно това ще е катализатор за друго бичо рали, тъй като повече от три четвърти от тези монети вече са в обращение. Въздействието на разполовяването може би ще намали предлагането на нови монети, тъй като миньорите може да изчакат цената да се вдигне преди да продадат своите блокове, за да покрият разходите си.

Купувачите на BTC/USD поеха контрола върху пазара след четири мечи дни. Във вторник Bitcoin нарасна с над 3.5% след разполовяването, което настъпи в понеделник. Въпреки това досега нямаме рязко изстрелване на цената нагоре. Границите на 20-дневния индикатор Bollinger Bands започват да се стесняват, което показва намаляващата волатилност. Тази сутрин BTC/USD намери подкрепа при 20-дневната SMA и продължи възходящата инерция до върха $ 8 965.

От техническа гледна точка, сега биковете ще се опитат да пробият над съпротивата 9K. Следете и за евентуално пресичано на 55- и 200-дневната SMAs като потвърждение. Убедително движение над $ 9 000 би трябвало да отведе цената за тест на $ 10 000/33.

В посока надолу, първоначалната подкрепа се намира около 8 760 долара, където е разположена и часовата SMA 50. Ясен пробив под това ниво може да разшири разпродажбата към дъното от понеделник - $ 8 235, последвано от $ 8 150.

Как реагира крипто пазарът на третото разполовяване?

Monero следи отблизо стъпките на Bitcoin (BTC) и направи печалба от 2.8% за последните 24 часа. Останалата част от пазара на криптовалути е в зелено, тъй като купувачите се фокусират върху удължаването на бичата инерция след пагубния спад през уикенда. Stellar Lumen (XLM) реализира най-голямата печалба от 6.30%, Tron (TRX) поскъпна с 4.09%, а Binance Coin направи ръст от 2.93%.

Към момента на писането, общата пазарна граница възлиза на $ 242.50 млрд. Доминирането на Bitcoin се намира на нива под 67%. А 24-часовите търговски обеми възлизат на $ 136.45 млрд.

Технически анализ на Monero

Индикатори като RSI и MACD показват положителна картина в краткосрочен план за XMR/USD. RSI е насочен на север след възстановяване от подкрепата при нивото 30. Индикаторът дори успя да пробие над средната линия (50). А с това купувачите на XMR би трябвало да получат увереността да се присъединят към пазара и да увеличат позициите си в очакване, че съпротивата $ 68.26 ще бъде свалена. Ако това се случи, следващата цел на биковете ще е $ 70.50

Същата възходяща тенденция се подкрепя и от MACD, който се завърна на положителна територия. Бича дивергенция над MACD може да сигнализира за по-силна възходяща инерция в следващите сесии.

 

От друга страна, непосредствена подкрепа имаме при 200-дневната SMA в района на $ 59.50. Ясен пробив там ще отведе Monero за тестване на дъното от понеделник при 55.93.
 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.