Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Tezos стопира ралито си след 100% ръст

11-12-2019

 

Днес отново имаме един мечешки старт за основните криптовалути. Вчера Bitcoin и всичките основни алткойни понесоха загуби на дневна база с единственото изключение на Chainlink (LINK).

Към момента на писането, общата пазарна капитализация възлиза на 196,95 млрд. долара. Доминирането на Bitcoin се задържа на нива под 67% след големите загуби. Непрекъснатата разпродажба успя да отдръпне настрани инвеститорите, като обемът на търговията достигна нива от 60 млрд. долара, преди да се успокои.

Кои са победителите и губещите за деня?

Китайският Център за информация и развитие на индустрията пусна последната ревизия на крипто индекса си. Този индекс оценява технологията, приложенията и креативността на блокчейн проекти. Първата позиция е заета от EOS, последван от Ethereum, а на трето място е TRON. Bitcoin заема чак девета позиция в тази класация.

Сред 100-те най-важни криптовалути, най-добрите за деня бяха ZEN (+16.13%), LINK (+8.62%) и STEEM (+4.64%). На червено бяха RVN (-21,41%) и (-19,16%). Но MATIC беше най-големият губещ вчера, спадайки с 50%.

Малко по-интересен е случаят с Tezos. Само за 24 ч. от най-добре представящата се монета активът се превърна в един от най-губещите. Монетата се понижи с над 8% дневно на фона на силния мечешки натиск, причинен най-вече от технически фактори.

Технически анализ на Tezos

Tezos стана един от най-активните алткойни през 2019 г., а токенът XTZ даде възвръщаемост над три пъти в доларово изражение след ICO, както и 4X възвръщаемост срещу поскъпването на ETH. Също така над 42% от обемите на XTZ се случват срещу Tether (USDT).

Технически, в началото на месеца цената на Tezos продължи да прави по-високи дъна на 4-часовата графика, което обикновено бележи възходящ тренд и проби сформирания триъгълник в началото на декември. Съответно видяхме XTZ/USD да тества следващата зона на съпротива в района на $ 1.60.

Но в същото време индикаторът RSI започна да показва мечешка дивергенция, което като цяло бележи потенциално обръщане на тренда. На дневна графика RSI също обърна от свръхкупната зона и сега сочи надолу. Това означава, че монетата може да продължи низходящата корекция в близко бъдеще.

Първата подкрепа, която да следим е $1.30. Тя е създадена от средната линия на дневния Bollinger Bands и четиричасовата 50 SMA. Ясен пробив под тази зона може да разшири разпродажбата към 1.26 долара. Там е разположена 200-дневната пълзяща средна на 4-часовата графика.

От друга страна, ако цената успее да се задържи над подкрепата 1.30, тогава вероятно ще видим друг тест на Tezos на зоните съпротива около 1.65 и 1.85 долара (върховете от август и май).

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.