Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Tezos става един от най-добре представящите се алткойни за 2020

11-03-2020

 

Нарастващият обем на Bitcoin фючърсите на CME предполага, че ралито на BTC/USD ще се възобнови

Bitcoin успя да се възстанови за кратко над 8 000 долара във вторник след драматичния спад до 2-месечното дъно в понеделник. Основната криптовалута спадна главно заедно с глобалните акции след нарастващите страхове за Коронавируса и срива в цените на петрола. Сега изглежда, че цифровата валута се опитва да отскочи.

Днес сутринта паниката, причинена от вируса, започва да спада и повечето финансови активи, включително Bitcoin, започнаха скромно възстановяване. Очаква се положителната тенденция да продължи с надеждата за нови фискални стимули от американските власти. А новината за тях определено би трябвало да подобри настроението на инвеститорите.

Повечето анализатори и ентусиасти очакват Bitcoin да се вдигне нагоре в подобна среда. Но според мен, низходящият натиск ще продължи, докато Bitcoin се задържа под 23.6% Фибо ниво при $ 8 200.

Вторник беше още един смесен ден за останалите топ 10 криптовалути

Tezos поведе пътя във вторник, спечелвайки 2.15%. Binance Coin (+1.38%), Bitcoin Cash ABC (+0.28%), EOS (+0.29%), XRP на Ripple (+1.16%) и TRX (+0.49%) също намериха подкрепа.

Биткойн SV (-0.36%), ADA на Cardano (-0.07%), Ethereum (-1.11%), Litecoin (-0.69%), XMR на Monero (-2.02%) и Lumen на Stellar (-0.27%) се присъединиха към Bitcoin на червена територия.

От началото на седмицата общата пазарна капитализация на криптовалутите се плъзна от върха в понеделник $ 233.12 млрд. до дъно на $ 219.19 млрд. Към момента на писането, общата пазарна капитализация възлиза на 224.69 млрд. долара.

Доминирането на Bitcoin се върна до 64%, след като миналата седмица падна до нива под 63,2%. А обемите на търговията възлизат на 137.16 млрд. долара за последните 24 часа.

Програмистите на Tezos създават награден фонд за борба с новия вирус

Програмистът на Tezos, Йохан Танзер, определи награден фонд на стойност 1000 долара за тези, които допринесат за дигиталните ресурси в популярен проект за медицински изследвания Folding@home. Проектът е фокусиран върху структурите за нагъване на протеини. Тези открития ще помогнат в борбата с Коронавируса (COVID-19) и други тежки заболявания като рак, ебола, зика, алцхаймер и др. Проектът се ръководи от Pande Lab, която е част от Станфордския университет, и Медицинския център на университета в Станфорд.

Tezos става най-добре представящият се алткойн за 2020

Tezos (XTZ), сега 10-ият най-голям дигитален актив с текуща пазарна капитализация от $ 1.81 млрд., се превърна в един от най-добре представящите се активи от топ 20 от началото на годината. По време на писането, XTZ/USD се търгува около $ 2.56 и графиката му изглежда много по-добре от тези на повечето други монети.

 

На дневния таймфрейм, цената на Tezos не може да пробие последните 2 дни 50% Фибоначи корекция на последния спад при $ 2.79. Зоната около 2.50 долара (23.6% Фибо) изглежда, че може да е добра подкрепа в дългосрочен план. Ако цената се задържи над нея и пробие над 50% Фибо нивото, XTZ потенциално биха могъл да тества психологическото равнище $ 3.00.

 

В посока надолу имаме също и тренд линия на подкрепа при 2.34, която би следвало да задържи цената, ако има по-задълбочена корекция.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.