Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Технически анализ на Ripple за 02 април

02-04-2018

 

Крипто пазарът се бореше досега през 2018 г. и наградата за най-лошо представяне към този момент отива при… Ripple (XRP).

CoinMarketCap съобщи, че общата стойност на дигиталните валути е намаляла с повече от 50% през първото тримесечие на 2018 г. През този период криптовалутите се бореха с регулаторните проблеми, несигурността и страха от хакерски атаки по виртуалните валути.

Ако обърнем внимание на най-добрите криптовалути, класифицирани според пазарната им капитализация, може да видим, че Ripple се е представил най-зле в сравнение с другите криптоси. Според CoinMarketCap, тази година Ripple е паднал с повече от 74%. Нещо повече, те илюстрират, че водещите криптовалути Bitcoin и Ethereum, изглежда също показват засилване апетита на мечките, тъй като тяхното представяне е спаднало с 40%.

Освен това, поради регулаторните проблеми и репресиите в рекламата, общата пазарна капитализация на криптовалутите понесе огромен удар, като през тази година се понижи с повече от 50%. Ripple отговори на тази ситуация, като стартира разработването на токен за бързи разплащания в световен мащаб, който може да се използва от финансовите институции в мрежата за извършването на бързи транзакции. Пазарната капитализация на XRP се очаква да бъде над 21 милиарда долара. Той вече е включен на доста крипто борси, но все още не е добавен на Coinbase.

От техническа гледна точка, XRP спадна с 3,95% до $ 0.48012, след печалбата с 0,44% в събота. Криптовалутата в крайна сметка приключи седмицата надолу с 24,3%.

За предстоящият ден, ясен пробив над 0.50 долара би подкрепил евентуално обръщане на разширеното низходящо рали. Но отбелязвам, че е необходимо XRP на Ripple да направи ясен пробив над 23,6% Фибоначи нивото (на спада от 1.0801 до 0.4528) при $ 0.60, за да възстанови отчасти доверието в Ripple и на по-широкия пазар.

Неуспех за пробив на нивото $ 0.50 вероятно ще отведе цената за тест на първото ниво на подкрепа около 0.4528 долара (дъното от събота) и ще изпита нервите на инвеститорите през втората половина на деня. Техническият индикатор Облакът на Ичимоку също ни дава индикации за мечешки сигнали.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.