Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Технически анализ на NEO и XEM

25-07-2018

 

Последната позитивна новина от крипто пазара е, че онлайн платежната система Skrill добави нова функционалност, позволявайки на потребителите да купуват Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и над 40 други криптовалути. Но нека сега обърнем по-голямо внимание на две от криптовалутите:

Техническата картина за NEO

NEO, 13-ата по големина монета, се търгуваше на цена от 35,10 щатски долара по време на писането ми. Монетата нарасна с 5,84% на дневна база. NEO, също позната като "китайския Етереум", има пазарна стойност от $ 2.2 млрд. и среднодневен обем на търговия от 119 млн. долара.

На интрадей база, възстановяването на NEO/USD бе ограничено от района $ 35.2 - $ 35.50 (подсилен от 200-SMA на часовата графика). Ако видим подновяване на интереса за продажби, около тази зона, е вероятно цената да обърне надолу, смекчавайки положителната инерция. Въпреки това, ако зоната бъде пробита, ръстът може да се разшири до $ 36.00.

На дневна графика NEO остава под 50-дневната пълзяща средна (в момента намираща се на 37,15 долара), което ограничава покачването от 12 май. Имаме също така образувана формацията „три черни врани“, която обикновено е силен сигнал за потвърждение на текущия низходящ тренд. Само убедително движение над 40.52 (върха на първата свещ от 18.07.18) ще прекъсне мечия тренд и ще обърне посоката на движение. След като тази област бъде ясно пробита, нивото $ 43.15 (максимума за месец юли) ще дойде на фокус, последвано от 46.57.

В посока надолу, най-близката подкрепа се вижда на $ 33.70-50 (тази зона включва и 50 и 100-SMAs на часовата графика). Ясен пробив под нея ще удължи продажбите към психологическото ниво $ 30.00 и $ 27.00. Това е мястото, където е вероятно нови купувачи да се появят и да задействат възстановяването.

 

Анализ на XEM

В ранните сутрешни часове в понеделник XEM на NEM достигна дъно при 0.1702 долара, преди да се възстанови вчера и сега се търгува на $ 0.1851.

Чисто технически криптовалутата се движи в рейнджа между 0.2098 – 0.1450 от средата на юни. Ясен пробив над върха от тази сутрин при $ 0.1855 ще подкрепи още едно рали до първото ниво на съпротива $ 0.1862 и на свой ред ще вкарва в играта зоната $ 0.1900.

 

Но на биковете ще им трябва убедителен пробив над горната граница на рейнджа при $ 0.21, за да се формира обръщане на низходящия тренд.

Неуспехът да се върнем над сутрешния връх може да предизвика засилване на мечките и връщането на XEM на NEM към дъното $ 0.1785, преди тестване на основната подкрепа при $ 0.1702.

Гледайки напред към целия крипто пазар, изглежда че нищо не може да спре биковете по BTC на този етап. По-интересно за мен ще бъде да видя каква корелация ще се образува сега между BTC и Altcoins. Затова бъдете уверени, че търгувате в правилната посока и избирате точните места за влизане на пазара.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.