Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Технически анализ за Ethereum и NEO

15-08-2018

 

Ethereum се възстановява след спада от 20%

Ethereum е една от най-засегнатите криптовалути на пазара от промените в цените до момента през август. Дигиталната валута тества нивата на подкрепа в посока надолу, докато не удари интрадей дъно малко над $ 250. ETH се понижи с 20% във вторник, след доклада, че инвеститорите, които са закупили дигитални активи, за да участват в първоначалните оферти за монети (ICO), вече кешират, за да покрият разходите си на фона на опасенията, че низходящия тренд на крипто пазара ще продължи.

Лека възходяща инерция, обаче, се появи на пазара през азиатските часове на търговия в сряда. ETH/USD проби над върха от вчера и удари $ 291, но в момента се търгува на 281,81.

За да реализират устойчиво рали до $ 300, биковете първо ще трябва убедително да преодолеят съпротивата при $ 290. Освен това, подкрепата при 280 щ.д. ще бъде от съществено значение, за да се гарантира ограничен контрол на мечките върху цената. Индикаторът Stochastic понастоящем варира около 80%, което пък показва, че биковете бавно губят инерция.

Също така изглежда, че натискът на мечките не е отслабен и в близко бъдеще може да видим по-нататъшно намаляване. Бившата съпротива при $ 270 би трябвало да ни предложи подкрепа, но важната подкрепа си остава психологическото ниво $ 250.

NEO се вдигна с 8,13% в рамките на 24 часа

Криптовалутата спечели 3.51% във вторник, като частично покри спада с 15.5% в понеделник, за да приключи деня на $ 16,08. За биковете преодоляването на нивото $ 16 в края на деня и задържането над първата основна подкрепа при $ 14,50 бяха единствените позитиви за деня. Но точно това даде положителен старт за днес и възстановяването продължава.

В момента на писане NEO се търгува с 1.46% нагоре до 16.61 долара. За деня напред, задържането над нивото 16 долара ще подкрепи още едно движение към първото голямо ниво на съпротива при 17,08 долара. Въпреки че очаквам NEO да срещне засилен натиск за продажби около тази зона. В случай на пробив над 17, следващата цел на бековете ще бъде върха от 13.08.2018 на $ 18,90.

Ако цената не успее да се задържи над $ 16, може да забележим връщане на NEO до $ 15,38, а в последствие и до ключовата подкрепа $ 14,5. Закриване под тези нива на дневна база ще сигнализира възстановяване на разпродажбите с първа цел на мечките дъното от вчера на 13,80.
 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.