Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Търговците на Bitcoin реагираха на положителните настроения

09-02-2018

Търговските настроения се подобриха вчера на фона на косвеното одобрение, направено по отношение на Blockchain чрез председателя на CFTC по време на изслушването в Конгреса в понеделник.

Криптовалутите продължиха да се възстановяват от спада, реализиран по-рано тази седмица, когато новините създадоха лоши спекулативни условия. Със сигурност биковете започват да се появяват отново след седмици на укриване. Новината, че крипто пазарът е ударил $ 1 трлн. тази година спомогна за това.

Друга новина бе, че японското правителство възнамерява да извърши широка инспекция на борсата за криптовалути, работеща в страната. Действието идва, защото хакванията на Coincheck продължават да генерират новини. Японската Комисия за финансови услуги ще следи по-отблизо оперативните процедури и счетоводството на Coincheck.

Но за инвеститорите през седмицата досега имаше два основни ключови факта. Първо, новината за PBoC, която иска да забрани търговията с чуждестранни и местни криптовалути бе определена като фалшива новина. Вторият факт е призивът за подход, който "да не навреди" на пазара в САЩ и блокчейн технологията като цяло. Търговците реагираха положително на косвеното одобрение от изслушването на Конгреса в САЩ, че Blockchain технологията ще играе важна роля в международните транзакции през следващите години. В допълнение вчера бе съобщено, че Индия възнамерява да събира данъчни приходи от търговците в страната, които са се възползвали от търговията с криптовалути.

Bitcoin успя да се пребори с ниските си стойности. В момента дигиталната валута се търгува около $ 8 000. Тази зона е ключово ниво на съпротива. Ако Bitcoin успее да пробие над тази съпротива, биковете могат да спечелят допълнителна инерция. Непосредствена подкрепа за криптовалутата е около 7 400 - 7600 щатски долара. Имайте предвид, че стойността на Bitcoin ще продължи да се влияе от реакцията на трейдърите към пазарните новини и настроенията, които те създават. Докато намеренията на правителството на САЩ не са по-ясни, има малък шанс за по-голямо рали. Ето защо инвеститорите трябва да останат предпазливи.

Дали Bitcoin може да затвори седмицата на ниво над $ 10 000 изглежда малко вероятно в момента, с множеството съпротива на сегашните нива. Но движението през уикенда може да изключи това, стига новините да не гърмят и оптимизма, който подкрепи криптовалутите през 2017 г. до нови висоти, да продължават да подхранват възстановяването. Възможно е да видим тест на $ 9 000.

Когато разглеждаме загубите, наблюдавани тази седмица на глобалните капиталови пазари, времето не би могло да бъде по-добро за крипто пазарът. Реалността е, че последната корекция не е толкова лоша и в крайна сметка може да осигури на инвеститорите по-голяма увереност през идните месеци.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.