Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Цените на криптовалутите започнаха да се потапят отново

28-03-2018

 

Цените на криптовалутите спаднаха значително през последните 48 часа. Понастоящем цялата екосистема на дигиталните валути загуби повече от 32 милиарда долара от този момент, а стойността на BTC/USD отново се понижи под равнището от $ 8 000.

Крипто пазарът като цяло продължава да бъде подложен на натиск поради редица причини, най-малкото поради факта, че Twitter действа и блокира рекламите за крипто валути на своята платформа. С това си действие социалната мрежа се присъедини към Facebook и Google относно забраната на такива реклами.

Но слабостта на пазарите беше настъпила много преди това и изглежда, че ще имаме известно време период на консолидация, преди търговците да решат в коя посока да преместят цените.

Ripple бе една една от най-губещите криптовалути и не изглежда спадът да е приключил в близко бъдеще. Остава да се види колко дълго ще продължи мечия моментум.

XLM/USD

Във вторник Stellar не успя да достигне първата цел на биковете при $ 0.25 и да затвори над това ниво. Двойката XLM/USD в момента постепенно пада към равнището $ 0.2, което всъщност е критична подкрепа. Ако тази подкрепа бъде ясно пробита, криптовалутата може да се понижи до поддържащата линия на низходящия ценови канал, локализирана около 0.1 долара.

Според мен е по-добре да изчакаме цените да направят възходящо обръщане, преди да влезем в нови дълги позиции по Stellar.

XMR/USD

Пазарът на Monero също се срина значително, като вчера виртуалната валута достигна дъно при $ 183.09 на борсата Bitfinex. В момента на писане XMR/USD се търгува в района на 191.19.

Непосредствена значителна подкрепа имаме на ниво от 175 щ.д. Ясен пробив под нея може да отведе цената много по-ниско, може би за тестване на нивото 150 щ.д., а след това и до $ 100 в по-дългосрочен план.

Като цяло, въпреки лекото покачване с над 3% днес, Monero се намира все още в низходящата фаза и в текущия си рейндж между 234.16 – 173.42. В посока нагоре, само ясен пробив над $ 230 би трябвало да възобнови възходящата инерция за нови покупки.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.