Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Цената на Litecoin препуска към ключовата съпротива от $80

12-02-2020

Тази сутрин отново е позитивна за основните криптовалути. Бичото начало на деня даде на Bitcoin котировки до $ 10 338. Наред с него дигитални активи като Ethereum, Ripple, EOS, Bitcoin Cash, Tezos, Litecoin, Stellar Lumen, Cardano и др. също отчитат значителни печалби в сряда.

Към момента на писането, общата крипто пазарна капитализация възлиза на 296,27 млрд. долара. Доминирането на Bitcoin се понижи още повече от началото на седмицата до 63.1% тази сутрин. А търговските обеми се повишиха и сега възлизат на 138,83 млрд. долара.

Положителни новини за притежателите на Litecoin

Фондация Litecoin обяви споразумение за партньорство с Cred, което ще позволи предоставяне на финансови услуги на притежателите на Litecoin. Cred е лицензиран кредитор със седалище в Калифорния и популярна платформа за кредитиране, базирана на криптовалути. Платформата работи в 190 страни.

Според прессъобщението притежателите на Litecoin (LTC) ще могат да спечелят до 10% върху своите цифрови активи чрез някой от партньорите на Cred. Някои от тях са съответно Litecoin Foundation, Bitcoin.com, Uphold и BitBuy. Притежателите на Litecoin ще могат да получават месечни лихвени плащания за шестмесечен ангажимент, с възможност да прехвърлят активите за допълнителни периоди.

Технически анализ на Litecoin

LTC/USD се вдигна със 7.64% през последните 24 часа. Освен това 50-дневната SMA приближава 200-дневната SMA в опит да покаже, че биковете имат по-голямо влияние върху цената.

От друга страна, формирането на възходящ клин на дневна графика предполага, че цената на Litecoin скоро би могла да направи обръщане. Особено ако съпротивите при 80 и 100 долара не бъдат отстранени навреме.

На биковете ще им бъде нужен ясен пробив и затваряне над $ 80, за да видим движение към $ 95.64 на картите. Към момента предпочитам стратегията за покупки при спадовете, ако имаме евентуално потапяне до $ 65.50 – 64.30.

Ако, обаче, мечките успеят да потопят цената под тази критична подкрепа при $ 64.30, двойката ще загуби инерция и може да удължи спада си към $ 60.50. Там са локализирани 200-дневната SMA и тренд линията на подкрепа от началото на годината. Ясен пробив под този регион може да изпрати отново Litecoin в зоната на консолидация около $ 56.

Що се касае до по-краткосрочната техническа картина, двойката успя да пробие над мечия вимпел на часова графика, което покани допълнителен възходящ натиск на хоризонта. Пробив над 95.64 би трябвало да изпрати LTC/USD за тест на психологически важното ниво $ 100.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.