Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ще завърши ли крипто пазарът работната седмица на червено?

16-02-2018

 

Криптовалутите продължават да се представят добре тази седмица, тъй като повечето от основните активи добавиха стойност. Въпросите и опасенията относно регулациите все още са на фокус, а в сряда Южна Корея обяви, че ще предприеме строги мерки за рестрикции на банкови сметки, които се държат от корпорации, търгуващи анонимно. В Щатите, Комисията за размяна на ценни книжа (SEC) беше изправена пред петиция, изискваща на вече осъществените първоначални предлагания на монети (ICOs) да им бъде дадено правото да подават актуализирани счетоводни отчети и одит. Това би помогнало на ICOs да се съобразят с новите разпоредби, за да осигурят по-голяма яснота за инвеститорите и да се подпомогне цялостния надзор.

Успехите през тази седмица, обаче, не успяха да стимулират апетита към Ripple. Новината от Саудитска Арабия, че Monetary Authority са подписали сделка за блокчейн с Ripple имаше слабо влияние. Western Union също анонсира, че се опитва да даде шанс на Ripple.

Като цяло седмицата не беше най-добрата за Ripple, с над 6.20% спад от четвъртък до $ 1.0655. Това значително намалява шансовете за рали преди уикенда.

По време на писането, Ripple се търгуваше около 1.0645 долара, като повечето от криптовалутите бяха на червено в началото на деня.

За днес ще е необходим ясен пробив обратно на нивото от $ 1.10 на Ripple, за да избегне нов спад към най-близката подкрепа на $ 1.0630, която вече беше тествана по-рано тази сутрин.

Въз основа на това, как пазарът реагира на положителните и негативните новини, представянето на криптовалутите по един по-организиран начин все още не е лесно и докато това не стане, много инвеститори ще продължат да седят настрани, с изключение на спекулативната търговия.

Цените на Ethereum като цяло проследиха Bitcoin цените от началото на седмицата, но изглежда, загубиха инерция от вчера, тъй като един от разработчиците в Ethereum е трябвало да подаде оставка поради правните проблеми, с които е трябвало да се справи. Това се счита за временно препятствие пред пазара на ETH и в резултат на това неговият напредък към нивото $ 1000 изглежда е задържан за момента.

С поглед към останалата част от деня, очаквам известно забавяне на движението нагоре в цените на Bitcoin, тъй като цената тества $ 10 000 и може да видим прибиране на печалби (и отстъпление) преди ръста да продължи. Това на свой ред може да повлияе на цените на ETH с навлизането в уикенда. В резултат е възможно да видим известна консолидация и търговия в рейнджа през следващите дни.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.