Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ще успее ли TRON (TRX) да задържи закъснялото рали над $ 0.030?

10-04-2019

 

TRON остава на зелена територия заедно с другите Altcoins

И тази седмицата тор 10-те криптовалути продължават да се движат на зелена територия, като единствено Cardano, Binance Coin и Tether се търгуват със загуба за последните 7 дни. Като цяло участниците продължават да анализират лудото рали от изминалата седмица.

TRON (TRX) също видя още едно краткосрочно рали в понеделник, достигайки двумесечен връх на $ 0.03153. И въпреки че видяхме леко отстъпление на цената във вторник, днес TRX отново се търгува на зелено.

11-тата най-голяма криптовалута натрупа близо 8.3% ръст на седмична база и стана една от най-добре представящите се монети от топ-20. Пазарната капитализация на TRON достигна 2,01 млрд. долара, докато среднодневният обем на търговията се равнява на 556,4 млн. долара.

Текущото рали на TRON дойде, след като съоснователят Джъстин Сън обяви крайния срок за стартирането на SUN Network. Решението на ниво 2 обещава надграждане за вече сравнително бързата TRON мрежа.

Стартирането на testnet на 30 май ще поддържа странични вериги, предназначени за по-голяма ефективност за разпределените приложения. Други промени следва да подобрят функционирането на смарт контрактите в TRON мрежата. Основното стартиране на мрежата SUN е насрочено за 10 август. В такъв случай можем ли да очакваме по-продължително възходящо възстановяване на TRX/USD?

 

Дневен технически анализ за Tron

Ако погледнем дневната графика на TRX/USD, можем да видим, че Tron най-накрая завърши 7-месечната обърната фигура глава и рамене (H&S), тъй като дясното рамо проби за малко, върна се под и в момента тества отново вратната линия при 0.0304 долара.

Какво ще рече това? Обърнатият модел H&S се характеризира с две параболи (ляво и дясно рамо), които стоят от двете страни на много по-голям низходящ тренд (главата). Във всеки случай, трите параболи на разпродажби се отдръпват нагоре и покачват до една и съща зона на възстановяване, т.нар. вратна линия.

Вратната линия не винаги е хоризонтална, а обикновено, когато обърнатата фигура H&S е с наклон нагоре, това може да предвещава началото на бичи тренд. Обикновено ясен пробив над дясното рамо бива последван от силно възходящо движение.

В момента очаквам да видя по-нататъшни потвърждения, че TRX е на път да развие бичи тренд, като за начало ясен пробив над 0.0304. Досега цената успя да затвори над $ 0.03 за първи път от август 2018 г., след като отскочи от $ 0.0219 (дъното на 26 март). В допълнение, индикаторът RSI също сочи, че купувачите по TRX все още държат контрола, тъй като се намира в прекупната зона на ниво 72,3.

 

Ако този сценарий проработи, следващата цел на биковете ще бъде 0.3245, където се намира 23.6% Фибоначи корекция на спада от 0.1010 (върха от април 2018) до 0.0122 (дъното от ноември 2018). Убедителен пробив над нея би трябвало да предизвика по-нататъшен натиск нагоре за тестването на психологическото ниво 0.40. Но всъщност целта на обърната фигура глава и рамене се явява $ 0.50 – 0.56. В тази зона е  разположена и 50% Фибо корекция на горепосочения спад, което всъщност я прави силна съпротива. 

Възможно е преди това, обаче, да видим известна консолидация или дори временно отдръпване от вратната линия, преди цената на TRX да си върне възходящия тренд. В посока надолу, първата силна подкрепа е в района на 0.2304 (дъното от 31 март).

 

Временният низходящ натиск може да се разглежда като възможност за покупки от тези инвеститори, които имат достатъчно толерантност към риска, за да се изложат на волатилността на крипто пазара. Винаги помнете, че трябва да инвестирате само парите, които можете да си позволите да загубите.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.