Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ще успее ли Ripple да задържи модела на възстановяване

22-05-2019

Пазарът на криптовалути запазва бичите настроения

Bitcoin и другите основни Altcoins остават на зелена територия в ранните азиатски часове в сряда. Общата капитализация на всички цифрови монети в обращение достигна 250 млрд. долара, докато среднодневният търговски обем надхвърли 80 млрд. долара.

Пазарните движения бяха основно доминирани от спекулативни настроения, включително FOMO около Bitcoin SV. Борсата Bitfinex пък влезе в бизнеса с първоначално борсово предлагане (IEO). Нововъведената услуга се нарича Tokinex. Стартирайки от четвъртък тази седмица, услугата ще пусне първия си токен. На 13 юни ще има стартиране на втори токен. Bitfinex не е първата крипто борса, която предлага този вид услуги. Всъщност платформите за обмен като Binance, OKCoin и KuCoin вече предлагат подобни услуги на индустрията.

Но основната и гореща тема през последните няколко дни си остава възхода на Bitcoin. Инвеститорите, обаче, сякаш остават встрани, докато се опитват да разберат дали последното рали в основните криптовалути е знак, който сочи за началото на продължителен възходящ тренд.

 

На фронта на регулациите, американската SEC получи още едно искане за промяна на правилото за листване, което би й позволило да листва дялове в инвестиционен тръст за Bitcoin. Но регулаторът явно не бърза да взема решения по въпросите за Bitcoin, тъй като отново отложи решението си за ETF на VanEck.

Ripple се бори да се задържи над $ 0.4

Несъмнено в топ 3 на най-добре представилите се криптовалути, освен Bitcoin, се нареждат Ethereum и Ripple. След формирането на основа за подкрепа над $ 0.3600, цената на Ripple се възстанови над $ 0.3800 и $ 0.4000 спрямо щатския долар. Двойката XRP/USD дори се вдигна над $ 0.4150 и 100-часовата проста плъзгаща се средна. Въпреки това, цената не успя да се задържи убедително над зоната на съпротива около $ 0.4300. В резултат на това видяхме нова тридневна низходяща корекция под $ 0.4150 и $ 0.4000. Цената дори проби 100-часовата SMA и тества $ 0.3600.

Цената на Ripple в момента консолидира над ключовите подкрепи срещу щатския долар, но намалява спрямо Bitcoin. XRP трябва да се задържи над зоната за подкрепа $ 0.3600-0.3614, за да остане на положителна територия.

Следващата важна съпротива се намира близо до нивото $ 0.4150. Ясен пробив над нея може да отведе цената за ретестване на $ 0.4300/50 преди биковете да се отправят отново към върха за 2019 г. при 0.4780. Ако Ripple успее да пробие убедително и това равнище, то тогава нищо не би трябвало да спре възходящата инерция преди психологическото ниво 0.5000.

 

В посока надолу от началото на тази седмица имаме възходяща тренд линия на часова графика, локализирана близо до $ 0.3970 в момента. Необходим е ясен пробив под тренд линията, за да може цената да тества повторно $ 0.3614/00 (дъното от 17 май) преди да се понижи към $ 0.3350 (50-дневната SMА).

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.