Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ще падне ли Bitcoin в капана на мечките или е време за възстановяване

28-11-2018

 

Bitcoin направи опит за възстановяване след новината, че американският щат Охайо ще приеме цифровата валута в 23 различни вида бизнес данъци. Това е добра новина и общоприето приемане на криптовалутите, но не беше достатъчно добро, за да видим рязко обръщане вчера.  В резултат Bitcoin затвори близо до месечното дъно, но по-рано тази сутрин опита да се възстанови над 4 000 долара.

Трудно е да се види каквото и да е възстановяване, освен ако китовете не започнат да натрупват, както някои спекулират. Според теорията, китовете, които са натрупали Bitcoin извън борсите, го стоварват на пазара, за да задействат по-широка разпродажба и да понижат цените. И след като цените паднаха рязко, те ще акумулират още малко и в крайна сметка ще повишат цените.

Bitcoin спадна с 40% при скорошния срив и с около 80% от върха през декември 2017 г. В момента криптовалутата се търгува на най-ниските си нива от септември 2017 г. Най-голямата цифрова монета пада четири месеца подред. А ноември е на път да приключи и има малко съмнение, че неговата свещ също ще е оцветена в червено. Това е най-дългата серия от спадове от началото на 2014 г., въпреки че мащабът на колапса е много по-впечатляващ сега.

Ако китовете не започнат да натрупват отново, BTC/USD може бързо да възобнови своето понижение.

 

Сега искам да обърна специално внимание на неотдавнашното поведение на BTC/USD. Свещите на дневна графика ни показват ясно, че спадът под $ 6 000 се случи в сряда, 14-ти ноември. Сривът под $ 5 000 се появи на 19-ти ноември. А последното падане (засега) под 4 000 се състоя на 24-ти ноември. Както можете да видите, пробивите под кръглите психологически нива се случват на всеки 5 дни. Пет дни от 24-ти съответно е 29-ти ноември, което е утре. А следващото цяло ниво е $ 3 000.

Наистина няма никакви гаранции, че тази теория на конспирацията ще се случи, но считам, че следва да обърнем внимание на подобни модели на поведение на пазара. Ако теорията за дъмпинга е вярна, китовете може да ударят отново в четвъртък и да доведат цената под $ 3 000. Мисля, че съвсем скоро ще узнаем.

В краткосрочен план, обаче, BTC/USD има шанс да разшири възходящото си възстановяване. Цената се търгува над SMA50 при $ 3 894 и SMA100 на $ 3 989 на часовата графика, което дава възходящи сигнали. В допълнение и двата индикатора RSI и Momentum сочат нагоре, което увеличава шанса за възстановяване. Докато цената се задържа над тези нива, би трябвало да видим засилване на инерцията на бикове за тестване на SMA200 в района на $ 4 271.

В посока надолу, 50- и 10-дневните SMAs би трябвало да послужат като най-близките нива на поддръжка. Ако BTC/USD пробие ясно под подкрепата $ 3 894, мечките може отново да вземат превес и да отведат цената за ретестване на дъното от вторник при $ 3 655.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.