Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ripple започна седмицата със спад

25-09-2018

 

През уикендът новините бяха сравнително приятелски за крипто пазара. Въпреки това не видяхме рали за Bitcoin, защото инвеститорите явно очакват новините от SEC по последната заявка за ETF на Bitcoin.

 

В понеделник, обаче, криптовалутите се понижиха, а Bitcoin спадна от две и половина седмичния си връх. Общата пазарна капитализация на монетите бе 219 млрд. долара към момента на писането ми, в сравнение с 228 млрд. долара в неделя.

 

И докато Bitcoin се бореше безуспешно да достигне $ 7 000, диференциацията на продуктите изглежда засяга все повече целия пазар, като някои от основните монети промениха тренда си през изминалата седмица. Ripple грабна повечето от заглавията в средата на седмицата и се превърна в най-добре представилата се криптовалута за седмицата. Всъщност обемът на търговията и пазарната й капитализация нараснаха до такава степен, че за кратко детронираха Ethereum, превръщайки я във втората по големина криптовалута на пазара.

 

Какво стоеше зад това движение? Нови продукти, естествено - или поне слуховете за тях. Сагар Сарбай, който ръководи регулаторните отношения за фирмата, свързани с Азиатско-тихоокеанския регион и Близкия изток, заяви пред CNBC, че "аз съм много уверен, че през следващия месец ще видите някои добри новини относно пускането на нов продукт". Тази прогноза, която дойде на 17 септември предизвика неистов отскок нагоре, като в петък Ripple завърши с над 140%.

 

Но фойерверките бързо отшумяха и в понеделник XRP/USD се отдръпна назад, след като не успя да се справи със съпротивата $ 0.80. Друга логична причина за спадът е, че участниците на пазара може би са започнали да кешират печалбите от късите си позиции. Прибирането на печалби и по този начин обръщане на тренда не е прекалено изненадващо предвид рязкото бичо рали за толкова кратко време.

 

Дигиталната валута се търгуваше в района на $ 0.53 и е напълно възможно мечките да разширят спада към $ 0.51 в кратки срокове. В посока нагоре, първата цел за корекция на купувачите би била $ 0.55. Тестване и ясен пробив над това равнище ще им позволи да съберат сили, за да атакуват нивото $ 0.60 в средносрочен план. Естествено средносрочна съпротива имаме при психологическото равнище $ 0.70. Но за да видим евентуално обръщане на спада и възобновяне на бичия тренд, подкрепата от $ 0.50 би трябвало да остане недокосната от мечките.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.