Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ripple продължава да се търгува в тесния рейндж от 2019 г.

02-05-2019

 

Крипто пазарът има смесена картина в четвъртък сутринта. Bitcoin остава на позитивна територия в района на $ 5 387, докато по-голямата част от алткоините претърпяха загуби последните 7 дни. Общата пазарна капитализация е намаляла до 175 млрд. долара спрямо 177 млрд. в понеделник. Средните дневни обеми на търговия са регистрирани на 41 млрд. долара.
 
Най-голямата новина в момента е новата монета Cosmos (ATOM) в топ-20 крипто валути. След листването си на Binance, Cosmos (ATOM) изпита внезапно нарастване в обемите и цената се изстреля с над 14% за една нощ. През последните седмици ATOM беше добавен към някои от водещите борси, но листването на Binance с нулеви такси увеличи влиянието на проекта и търговската активност. По време на писането Cosmos заема вече 15-та позиция в световната криптовалутна класация с пазарна стойност от $ 834 млн.

А основната крипто валута Bitcoin се радва на цели 22% ръст през април и завърши трети пореден месец с повишение за първи път от декември 2017 г. Това забележително развитие накара експертите по дигитални валути да се чудят какво да очакват от цифровия актив в предстоящите месеци. Очаквайте следващият ни по-подробен анализ за Bitcoin, за да разберете.

От друга страна, Ripple остава в рамките на досадния търговски диапазон от 2019 г. Въпреки позитивните новини XRP/USD не успява да се ангажира с конкретна посока, което продължава да бъде темата за годината. Според последните новини, базираната в Южна Африка iCE3X обяви добавянето на XRP на Ripple като нов търговски актив на своята платформа за търговия. XRP ще бъде сдвоен с местната валута, южноафриканския ранд, както и с Bitcoin.

А от 1 май, Nasdaq започна да изпраща в реално време XRP данни от Brave Coin към своята Глобална индексна услуга (Global Index Data Service). Индексът е известен като XRP Liquid Index, който е проектиран да осигурява в реално време спот на референтен курс, който ще бъде за цената на 1 XRP, котиран в щатски долари.

Ripple остава под низходящ натиск

Двойката XRP/USD изпитва затруднения до момента през 2019 г. с излизането от тесния рейндж между 0.2810 – 0.3787. По-рано през април имаше надежда с възходящата инерция, но тя беше доста краткотрайна, тъй като мечките тласнаха цената обратно към мудните условия на търговия.

За последните 24 часа XRP на Ripple се търгува на негативна територия, губейки около 0.23%. Биковете така и не успяха да капитализират печалбите от вторник, а надеждата за възстановяване сякаш избледнява.

Техническите нива за Ripple са непокътнати

Според техническия анализ, третата по големина монета се търгува в диапазона си с мечи пристрастия по време на азиатската сесия днес. Въпреки това, индексът на относителната сила (RSI) се възстанови до около 46 от нивата малко над 30.00. Индикаторът MACD пък опитва да се наклони нагоре и може скоро да премине на положителна територия. Това означава, че все още има шанс за биковете да пробият, поне докато техническите индикатори го потвърждават.

Ripple ще трябва да пробие убедително над $ 0.3100/20, за да излезе от интрадей рейнджа между $ 0.2850 - $ 0.3100. Ако цената успее да коригира над върховете от сряда и вторник при $ 0.03096 и 0.03122, следващата цел на купувачите ще бъде $ 0.3200. Въпреки това, 50- и 100-дневните SMA пълзящи средни е възможно да ограничат растежа над $ 0.3200. Ясен пробив над това ниво, обаче, може да разшири възходящото движение към $ 0.3300 и $ 0.3500.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.