Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ripple обратно към $ 0.32

27-02-2019

 

Крипто пазарът най-накрая се спусна в низходящо ценово действие след три последователни седмици на бичо движение, точно преди hard fork на Ethereum. Bitcoin падна с 0.63% във вторник. Частично изтривайки печалбата от 2.36% от понеделник, Bitcoin приключи вчера на $ 3 810.4.

 

Сред останалите 10 най-големи криптовалути, търговията във вторник беше море от червено. След капана на мечките в неделя, сега сме свидетели на едно неспокойно начало на седмицата.

 

Един от малкото водещи криптоси в началото на седмицата е XRP на Ripple, който нарасна с 6.52% до края на вторник. Печалбите леко се отклониха от 10%-вото рали в понеделник, дължащо се на листването на борса.

Ripple: Войната между бикове и мечки продължава след отхвърлянето при $ 0.35

След повече от година изчакване феновете на Ripple най-накрая получиха отговор на молитвите си. А именно – Coinbase Pro обяви нова подкрепа за XRP. Очаква се търговията с XRP на платформата да продължи да се осъществява напълно след изтичане на първоначалния период от 12 часа, за да се гарантира, че има адекватна ликвидност за всички поръчки.

Също така беше обявено, че покупката и продажбата на XRP токените на платформата ще бъде достъпна само за австралийски, британски, европейски и сингапурски търговци. Докато съдебният процес за Ripple в Съединените щати остава в съда.

Технически анализ на XRP на Ripple

Към момента на писането ми XRP на Ripple се понижи с 0.79% и се търгува в района на $ 0.31395. На дневната графика на XRP/USD се вижда, че активът се бореше да пробие ключовата съпротива $ 0.3440 – 0.3500. Тази конкретна зона бе силна съпротива за XRP през последните 2 месеца. Ясен пробив и дневно затваряне на свеща над $ 0.35 вероятно ще отведе XRP да тества нивата $ 0.37 и $ 0.40 в краткосрочен план.

Трябва да бъдете внимателни, защото фалшив пробив над споменатата съпротива може да изпрати цената много бързо надолу.

 

Ако мечките са в състояние да защитят тази ключова зона през останалата част от тази седмица и да запазят XRP под $ 0.34, тогава можем да видим, че доверието на купувачите се отклонява от този актив. А ценовото действие ще се спусне отново надолу към $ 0.30 или дори по-ниско.

 

Низходящият тренд е вероятно да продължи, тъй като Индексът на относителната сила (RSI) на същата графика е при 50.08 и продължава да се движи на юг. Осцилаторът Stochastic показва същата тенденция при 47.66, за да индикира най-вероятно, че мечките придобиват инерция.
 

Предстоящата седмица вероятно ще видим, че мечките се опитват да поемат контрола върху ценовото действие. Но ако нямаме някакви значителни заглавия или събития, Ripple е възможно да продължи да се движи в рамките на търговския рейндж между $ 0.28 – 0.35.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.