Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ripple e в центъра на прожекторите в началото на 2018г

04-01-2018

 

Както видяхме в края на 2017 г. високото спекулативно търсене на Bitcoin доведе до технически срив на пазара за криптовалути. Вследствие инвеститорите започнаха да изхвърлят актива от портфолиата си, предизвиквайки мащабна и продължителна корекция. В момента цената консолидира в рейнджа между 13 000 – 16 000 долара.

Може би сега основната криптовалута се опитва да набере достатъчна инерция за ново рали. Но за да видим нов ръст към 18 000, преди това е необходим ясен пробив над горната граница на рейнджа в района на 16 000.

Ако, обаче, имаме изтощение на биковете и видим пробив под долната граница при 13 000 долара, то е напълно възможно корекцията да се разтегне до нивото $ 8 000, което е 50% корекция по Фибоначи на по-голямото движение.

Но ако техническите проблеми на Bitcoin не могат да бъдат оправени, цената може да падне до 3 300 долара през 2018 г., последната достигната цена на 15 септември, когато започна спекулативното търсене около Bitcoin.

Всъщност, Bitcoin може да се превърне в "Yahoo" на пазара на криптовалути – т. нар. индустриален лидер, който ще бъде надминат от по-иновативните си конкуренти или "Googles" в света на дигиталните валути. Пазарният баланс може да се промени драстично, тъй като спекулативната мания ще бъде заменена от търсенето на самата технология.

Вече споменах някои доста иновативни конкуренти на BTC, които ще бъде интересно да следим през 2018 г. Но днес искам да се спра на една конкретна криптовалута. Според мен, Ripple е на път да претендира също да стане номер 1 на криптопазара. С темпото, с което се движи и с натиска върху Bitcoin от фючърсния пазар, може да не отнеме много време, преди Bitcoin да не е вече основния спекулативен актив.

Ripple извади криптосвета от бурята в средата на декември, със своето движение извън рейнджа от $ 0.22 – 0.25. А само през първите няколко дни на годината успя да спечели над 58%. Дигиталната валута прави рекордни върхове всеки ден от търговията тази година и дневните печалби стават все по-силни.

След ралито от 29.3% в сряда, Ripple нарасна с 12.8% до 3.18 долара докато пишех анализа, но в началото на деня се повиши до 3.25 долара.

Засега изглежда, че Ripple не може да направи нищо грешно и с инерцията, която е на негова страна следва плътно по петите Bitcoin, за да заеме #1 място в света на криптовалутите.

Ще бъде трудно да залагате сега срещу Ripple, базирайки се на печалбите през последните няколко седмици. А и с блокчейн технологията му, най-вероятно монетата ще се превърне в HODL* за Ripple инвеститорите, които без съмнение се наслаждават на пътуването нагоре.

 

* HODL – на езика на криптопазара означава "задържане" или "запазване" на дадена дигитална валута в портфейла на инвеститора. Криптотърговец, който купува една монета и не вижда себе си като продавач в обозримо бъдеще се нарича hodler на монетата.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.