Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Разпродажбите на крипто пазара отново взимат превес

12-09-2018

 

Каква разлика само в ценовото действие на крипто пазара в рамките на един ден... Ралито във вторник и спада в сряда след новините, които нанесоха щетите.

Вчера изпълнителният директор на FCA, Андрю Бейли заяви, че неговият екип се стреми да насърчава технологиите и иновациите в областта на дигиталните активи, но в същото време да бъде наясно с рисковете, породени от виртуалните валути. Бейли каза това по време на годишната публична среща на регулатора.

Той отдели време да очертае поне 4 риска, които попадат под мандата на регулатора, включително технологичните промени и иновациите. Бейли настоя, че FCA е решена да подкрепя иновациите, докато противодейства на заплахите. Той също така назова цифровите активи като финансова иновация и че техният принос към финансовата система е жизненоважен, особено когато става дума за блокчейн технологията.

В същото време, обаче, американските регулатори увеличиха усилията си в борбата с измамите, незаконните дейности и нарушенията на закона в развиващата се индустрия на криптовалутите и ICOта. SEC в САЩ санкционира две крипто компании за подвеждащи декларации и неспазване на регулаторните изисквания. А окръжен съдия в Бруклин постанови, че законът на САЩ за ценните книжа може да бъде използван за съдебно преследване на случаите на измами, свързани с предлагането на криптовалути.

И мечките веднага се възползваха. Тези решения могат да поставят и без това стресирания крипто пазар на допълнителен натиск, засилвайки спада. Bitcoin, най-големият цифров актив, сега се търгува на $ 6 250, намалявайки с 1,35% на дневна база. Ethereum проби под $ 175, достигайки дъно по-рано тази сутрин при $ 168. Монетата е най-уязвима, тъй като нейната платформа е широко използвана за създаването на нови токени по време на ICOта.

На часова графика, BTC/USD се търгува в сформиран триъгълник. Първата подкрепа се намира на долната граница на триъгълника при $ 6 190. Ясен пробив под това ниво може да разшири разпродажбата към дъното от събота $ 6 111, а в последствие и евентуално към $ 6 000.

В посока нагоре възстановяването ще бъде ограничено от SMA 50 и SMA 100 (на часова графика) в района на $ 6 300. Следващата съпротива е около $ 6 356, където е  локализирана горната граница на гореспоменатия триъгълник. За купувачите, ясен пробив над $ 6 300 ще бъде от съществено значение за по-нататъшно възходящо рали към $ 6 400.

Другата монета, която ще разгледам днес е Stellar Lumen. По време на писането ми криптовалутата спадна с 2,91% до $ 0.1857.

За деня напред, само убедителен пробив над $ 0.1975 ще подкрепи още един възходящ ход за тестването на $ 0.21 за втори пореден ден. Но за да стане това реалност, пазарните настроения би трябвало да се подобрят съществено.

Неуспех за пробив над $ 0.1975 може да доведе до бъдещ низходящ натиск за тестването на дъното от вчера при $ 0.1824.

Възможно е все пак да имаме известна подкрепа на пазара, тъй като пазарната реакция на последното решение на съда в Бруклин по отношение на ICOта избледнява. Макар че възстановяването на загубите за деня преди утрешното заседание на финансовите министри на ЕС може да се окаже твърде голяма стъпка.
 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.