Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Равносметката от 2018 за криптовалутите

02-01-2019

 

През 2018 г. имаше редица събития, които повлияха на настроенията на крипто пазара, подкрепяйки мечките през повечето месеци, ако не и през цялата година. Най-старата криптовалута претърпя огромни загуби, през 2018г., като спадна от най-високите нива от декември 2017г. при $ 20,089 долара до дъното за декември 2018г. на $ 3 200. А Ethereum дори отбеляза по-големи загуби с -82.4%.

Ето и някои от решаващите събитие през годината: 

Японските и южнокорейските регулатори предприеха действия и наложиха нови изисквания за крипто инвеститорите и борсите, което доведе до особено нестабилна първа половина на годината.
Продължи омразата на китайското правителство към криптовалутите, като правителството забрани инвестициите в чужбина. През 2017 г. правителството забрани местните ICOs.
SEC отказа и след това обяви преразглеждане на своето решение да откаже 9 ETFs на Bitcoin.
След срещата си на високо равнище през лятото, Г-20 обяви намерението си да въведе единен набор от правила и разпоредби за крипто пазара. В крайна сметка това бе забавено до лятото на 2019 г. и докато закъснението традиционно би било положително на пазара, това забавяне натежа над решенията на SEC за биткойн ETFs.
Твърдата вилица Bitcoin Cash достави нежелани пазарни сътресения късно през годината.
Повече от приблизително 1 млрд. долара бяха откраднати от крипто борсите през годината, като Северна Корея бе счетена за особено активна в играта. 
SEC издаде изявление по-рано през годината, че само Bitcoin и Ether не биха били класифицирани като ценни книжа, категоризирайки всички други криптовалути като ценни книжа. Поради това, ако не се регистрира ICO, се счита за незаконно действие.
Законът за таксономията на токените от 2018 г. беше обявен през декември и може да разреши проблемите, пред които са изправени предприемачите, които искат да стартират чрез ICOs. С този закон търси се класифицирането на криптовалутите като не ценни книжа. Но Конгресът все пак ще трябва да го гласува…

Сега, след като 2018 отмина, предполагам, че въпросите „Ще се възстанови ли Bitcoin през следващата година“ или „Ще достигне ли Bitcoin до $ 2 000“ са най-популярните сред крипто общността. Нека хвърлим светлина върху бъдещето на криптовалутите през 2019 година.

Сред многото причини за този мечи пазар, анализаторите визират ​​страха от високите данъци върху дигиталните активи. След като Доналд Тръмп подписа данъчния план, който направи всички крипто активи облагаеми, инвеститорите загубиха доверие в притежаваните от тях цифрови валути и това доведе до разпродажба на целия пазар.

По ирония на съдбата, големите банки виждат действията на Тръмп като основен фактор, който ще повиши цената на Bitcoin по-високо в началото на 2019 г. След като се сблъска с възможния импийчмънт (да, това е възможно), Тръмп би могъл да се опита да спечели обществените симпатии от обявяването на крипто-данъчни намаления. Според анализатори, той държи това асо в ръкава си от доста време, след като е инвестирал в Bitcoin още през 2017 г. Той може да планира крипто и блокчейн технологиите да направят идеалната база за търговските отношения между САЩ и други страни. Ето защо се очаква цената на Bitcoin да се повиши до нивото от $ 10 000 през февруари-април на 2019 година.

Обаче, щастието може и да не трае дълго време. Според последните новини Иран, който е една от страните, приемащи криптовалути, планира да ги използва, за да избегне американските санкции от юни 2019 г. Те ще следват подхода на Венецуела и ще създадат своя собствена валута, подкрепена от цената на суровия петрол. Иран ще я използва вместо американския долар за провеждането на операции с петрол. Ако Иран направи това възможно, американския президент може да бъде разочарован. По-нататъшните му коментари и действия вероятно ще отведат цената на Bitcoin до нива около $ 6 000.

В краткосрочна перспектива, Bitcoin стартира 2-рия ден от годината на червено, след още един неуспех да пробие $ 4 000. Това вероятно ще натежи на търговията по-късно през деня. За предстоящия ден, ако цената успее да се задържи над $ 3 910, това ще подкрепи връщане към върха от сутринта при $ 3 980 преди теста отново на $ 4 000. Ясен пробив над това равнище ще отвори вратите към следващата съпротива в района на 4 100.

Неуспехът за задържане над нивата от $ 3 910 може да изпрати мечките по Bitcoin за тестването на $ 3 800.

 

Автор: Силвия Велчева
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.