Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Пробужда ли се XRP или първо ще видим корекция надолу?

09-10-2019

 

Микс от червено и зелено сред основните монети, като цената на BTC остава над $ 8 000

Bitcoin се понижи с 0,27% във вторник. Частично обръщайки ралито от 4,37% от понеделник, Bitcoin приключи деня на $ 8 211.2. А останалите 10 основни крипто валути се търгуваха смесено вчера.

XRP на Ripple и Ethereum реализираха ръст, като печалбите бяха съответно 0,54% и 0,29%. За останалата част от пакета обаче денят беше червен, като Bitcoin Cash ABC спадна с 1,33%, за да поведе. Litecoin, EOS, Lumen на Stellar, Bitcoin Cash SV и Binance Coin видяха скромни загуби.

Умереното отдръпване дойде на фона на особено бичото начало на седмицата, като ЕOS и Ripple поведоха с печалби от 9,56% и 8,04%.

През деня общата пазарна капитализация на крипто валутите падна от $ 225.01 млрд. до дъното $ 220.93 млрд. преди да намери подкрепа. Към момента на писането ми, общата пазарна капитализация възлиза на 222.60 млрд. долара. Доминирането на Bitcoin се задържа на нива около 67%.

На фронта на новините нямаме големи събития, като крайният срок за SEC на 13 октомври относно решението за Bitcoin ETF бързо наближава.

XRP/USD с риск от низходяща корекция

Цената на XRP напредва по-високо в продължение на 5 последователни сесии, тъй като биковете се върнаха отново на пазара. XRP/USD се търгуваше на най-високите си нива от около 2 седмици.

Технически, обаче, съществува риск от обръщане в краткосрочен план, като се има предвид сформираната свещ вечерна звезда на дневна графика. Дневната свещ в сряда бе мечешка вечерна звезда, което обикновено е индикация за завръщане на продавачите.

Индексът на относителната сила (RSI) пък продължава да следва модела на по-ниски върхове. Отказът от територията на свръх покупки даде инерция на мечките да предизвикат биковете. Зоните на подкрепа, за които трябва да внимаваме в близка перспектива, са $ 0.2550/33, $ 0.2500 и $ 0.2400.

Въпреки корекцията, леко положителната техническа картина показва все пак способността на биковете да защитават ключови нива на подкрепа. А увеличаването на гапа на часовата графика между 50 SMA на $ 0.2751 и 100 SMA на $ 0.2642 означава, че купувачите имат енергия да защитят второстепенната подкрепа при $ 0.27.

Ето петте фактора, които могат да върнат XRP обратно на картата:

Ripple сигнализира понижени продажби: Ripple Escrow пуска 1 млрд. монети всеки месец, но Ripple Inc. сигнализира, че няма да бърза да продава монетите. Все още има признаци за сравнително мащабна продажба, но пазарите на XRP усвоиха тази сума, вероятно идващо от ограничените продажби на Jed McCaleb. Ripple ще продължи да пуска монети до 2038 година.

Признаци на сезона на Altcoins: XRP все още е един от сравнително ниско оценените алткойни, но също е и сред най-ликвидните. Ранните признаци за Altcoins сезона, основани на пониженото доминиране на Bitcoin, означават, че XRP може да започне да се движи пръв. Монетата получи директен приток от Tether (USDT), стимулирайки независимото откриване на цените.

Печалби в Satoshis: XRP също е много активен в сдвояването си с BTC. Техническите индикатори сочат обръщане на тренда в тази двойка, което потенциално води до поскъпване на Satoshi.

CoinField се присъединява като валидатор: Борсата CoinField индикира, че става валидатор, за да се проучат по-нататъшните случаи на използване за XRP. С този тип приемане, заедно с добавянето на актива към BitPay, XRP вижда нарастващ технологичен интерес. В момента мрежата разкрива 31 валидатора, от които Ripple контролира седем.

Ripple ребрандира своите продукти: RippleNet продуктът ще комбинира функциите на xRapid и xCurrent. Това означава, че банките, главните потребители на xCurrent, също ще имат възможност да използват XRP. Някои банки и дружества са получили значителни средства в XRP и могат да ги използват за тестване на новия, обединен продукт.

 

В заключение на всичко това, съществуват вече прогнози, че XRP може да организира собствено рали, постигайки печалби до 300% от текущата си цена.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.