Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Представяне на някой от най-добрите криптовалути

17-11-2017

През последните години светът на криптовалутите еволюира от напълно контролиран от Биткойн към един разнообразен сбор от валути и технологии, които не показват само потенциал за промяна на начина ни на живот, но и как правим бизнес.

През 2016 и 2017 година криптовалутите получиха огромно внимание от аудиторията. Това на свой ред прави не особено изненадващ фактът, че излизат наяве все повече нови монети, целящи да завземат част от капитализацията, която Блокчейн предлага.

Изброени отдолу са едни от най-интересните, известни и вълнуващи проекти на криптовалути. Изброени са също и компании, които разрушават Блокчейн системата, доказали се валути и технологически компании, които предлагат услуги свързани с криптовалутите, тепърва навлизащи такива и пр.

 

WaltonChain (WTC)

WaltonChain е създаден от колаборация между Корея и Китай с цел да интегрира Блокчейн, радиочестотната идентификация и Интернет на Нещата.

Пуснат е в експлоатация в края на 2016 година, но се сблъска с малко проблеми след като Китайското правителство се опита да свали всички  ICO-та. След тази малка спънка отново започнаха да действат по план и по всичко изглежда, че преминават много добре през първите стъпки в развитието си.

 

Aventus (AVT)

Aventus е компания за купуване и продаване на билети, за събития тип „бизнес за бизнес“, която използва изкуствен интелект и технологията Блокчейн, за да ограничи измамите и действието на черния пазар, да намали цените и да осъществи процеса за закупуване на билети за събития.

Разработена е с цел да премахне повечето от най-честите оплаквания за закупуване на билети онлайн. Технологията, която стои зад нея, позволява на търговците да създават нови потоци от приходи, използвайки препродажба на билети, да слагат лимит да цените за препродаване и да следят движението на информация в реално време.

Aventus бе финансирана чрез токен разпродажба, като монетите на AVT са достъпни от края на 2017. Пазарната капитализация на монетата от Ноември  2017-та е 13.8 милиона долара.

 

Litecoin (LTC)

Пусната в употреба през 2011 година, Лайткойн е една от най-старите и популярни „алтернативни“ монети. Тя въведе няколко промени в Биткойн, като Светкавичната мрежа и SegWit и по този начин си създаде един стабилен набор от последователи още от самото начало.

Litecoin е базирана на Блокчейн технологията и позволява бързи транзакции с минимални такси. Като всички останали криптовалути и тази е напълно децентрализирана, без централизирана власт или управляващо лице.

Лайткойн се разпознава по кода LTC и нарастна особено много през последната година. Пазарната й капитализация от Ноември 2017-та е 2.9 милиарда долара.

 

Omise (OMG)

Омис е разплащателен портал, който е насочен главно към търговци от югоизточна Азия. Миналата година от щабквартирата им в Тайланд бе пуснат ново ICO, което се справи доста добре на пазара, а малко след това беше и подкрепено с инвестиция от тайландската банка Крунгсри.

Използвайки Omise, търговците могат да избегнат често срещани проблеми породени от несъответствия, като разполагат с изцяло виртуални разплащателни сметки. Порталът също поддържа платформи за електронна търговия, от Magento до WooCommerce.

От началото на криптовалутата на компанията OmiseGo (OMG) до сега е достигнала 660 милиона долара пазарна капитализация.

 

Bitcoin Cash (BCH)

Тази криптовалута е резултат от форк на Биткойн от Август 2017 година. Създадена с цел обмен на електронни пари между две лица, тя позволява бързи преводи, надеждна мрежа и невероятно ниски такси за изпращане на пари до всяка точка на света.

Биткойн Кеш, като една от най-известните криптовалути, бива подкрепяна от по-голямата част от акционерните брокери. Този форк на Биткойн намери в криптосвета както поддръжници, така и критици. Но все пак е известно, че ентусиазирани инвеститори като Роджър Вер проявяват желание да подпомогнат развитието на BCH/BCC.