Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Позитивните настроения се завръщат на крипто пазара

14-02-2018

След разтърсващия уикенд, който остави Bitcoin на червено, криптовалутата спечели 10% в понеделник. Вторник беше смесен ден за Bitcoin, като първата половина на деня видяхме тест под нивото $ 8 400, преди цената да направи частично възстановяване и да завърши деня с ръст от 3,2%.

След първоначалния спад вчера, няколко основни криптовалути успяха да приключат деня на положителна територия. А по-рано днес настроенията на крипто пазара показват известно подобрение.

С Cboe фючърсите на Bitcoin за февруари, които изтичат днес, при 8 870 долара, и контрактите за март на 8 880 долара, фючърсният пазар продължава да дава на Bitcoin малко място за маневриране. Дневният рейндж е здраво удържан от важната съпротива в района на $ 9 000. Това е силно ниво и е налице от края на миналата година. В неделя Bitcoin се опита да го пробие, но беше твърде кратък тест.

Преди да видим преминаване към 9 000 долара, Bitcoin е необходимо първо да пробие интрадей върха при $ 8 920. Ясно е, че е необходима пробив, но дали днес е денят, остава да видим...

Междувременно, Litecoin успя да запази ранните си печалби, като понастоящем нарасна до 186.28 долара.

Имаше известно забавяне на реакцията на пазарите относно новината за планираното пускане на LitePay на 26 февруари. Причината според мен е, че пазарните сътресения, произтичащи от регулаторния бъркотия, засенчиха всичко. А такава платформа би могла да се окаже двигател за промяна, не само за екипа на Litecoin, но и за криптовалутите, стремящи се да предоставят на потребителите бизнеса алтернатива на хартиените пари.

Докато можем да очакваме известно прибиране на печалби да застане на пътя на Litecoin към $ 200, нещата изглеждат позитивни за инвеститорите.

Ясен пробив над 200 щ.д. ще разчисти място за рали към $ 300. Ако цената не успее да пробие съпротивата $ 200, най-вероятно Litecoin ще отстъпи назад, за да тества подкрепата при $ 156.

Имайте предвид, че криптовалутата ще продължава да е чувствителна към регулаторния режим, но вероятността е повечето, ако не всички регулатори да класифицират Litecoin като истинска криптовалута, а не само като средство за защита.

Задава се интересна конфронтация в края на този месец и докато ранните играчи прегърнаха Bitcoin и се възползваха от неговата концепция, функционално LitePay бе трябвало да бъде далеч по-добра платформа и да донесе много ползи на екипа на Litecoin.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.