Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Позитивна ли е картината за XRP?

08-04-2020

Ще успеят ли биковете по Bitcoin да продължат ралито?


През последните 7 дни Bitcoin отбеляза ръст в стойността си, повишавайки се с 15.37%. Обемът на Bitcoin, изтъргуван за последните двадесет и четири часа, е 43.06 млрд. долара или 27.4% от общия обем на всички криптовалути.

Технически, на седмична графика Bitcoin все още се намира в низходящия ценови канал от юни 2019. Но от средата на март забелязваме по-високи дъна и върхове. 200-дневната SMA е много близо до зоната $ 8 100, но основна съпротива преди това е 7 871.60.

 

В посока надолу, ако биковете успеят да защитят психологическата подкрепа $ 7 000, движението на север би трябвало да продължи. 

Ripple се бори да пробие над $ 0.20 на фона на подобрените пазарни настроения

С постоянна бича инерция, третият по големина дигитален актив с пазарна капитализация от около 9 млрд. долар поскъпна в съответствие с другите Altcoins. С увеличение с 14.5 процента през последните 7 дни, XRP изглежда прилично. С покачването на цената, обемът също се увеличи, което е много бичи признак.

Несъмнено новините също спомогнаха за повдигането на настроенията. Този уикенд борсата WhiteBIT пусна съобщението, че XRP ще се присъедини към тях. А мрежата RippleNet набира скорост дори във времена на пандемия. Партньорите вече са над 300 компании, включително Money Gram, American Express и Santander bank.

Стабилна бича инерция на XRP/USD над $ 0.2000

Във вторник цената на Ripple се изкачи над ключовата съпротива $ 0.20 за първи път след срива от 12 март. Но по-рано тази сутрин криптовалутата отстъпи и в момента на писането се търгуваше около 0.1995.

 

За да продължат възходящия си импулс, биковете ще трябва да пробият вчерашния връх на $ 0.2050 и 50-дневната SMA. Ако това се случи, следващата съпротива при $ 0.2119 вероятно ще влезе в играта. А преодоляването й може да отвори вратите към 0.2356, където е локализирана 200-дневната SMA.

На дневна графика, обаче, XRP/USD вече преминала над горната линия на индикатора Bollinger Bands, което показва, че активът в момента е надценен. Това означава, че краткосрочна мечешка корекция може да е зад ъгъла. Ако погледнем и осцилаторите, RSI се премести в положителната зона, но изглежда малко препродаден. Това може да означава, че цената може да се оттегли в краткосрочен план, за да се повиши по-късно.

 

Ако Ripple не успее да продължи ралито над съпротивата $ 0.2000, XRP/USD може да коригира по-ниско. В този сценарий първата подкрепа е при $ 0.1920, последвана от нивата $ 0.1820 и 0.1760. Там са разположени 50 и 200 SMA на четиричасовата графика.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.