Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Пазарът на криптовалути расте неимоверно

13-12-2017

 

Стартирането на Bitcoin фючърсите на CBOE на 10 декември привлече много внимание на пазара. Дори уебсайтът на борсата беше за известно време офлайн поради тежкия трафик. Цената на фючърсите на Bitcoin с дата на изтичане януари скочи от $ 15 000 до над $ 17 000. CBOE реши също така да въведе "кранове за автоматично спиране" на транзакциите. Това е с цел да се справи с възможността за резки движения, като търговията ще бъде спирана за 2 или 5 минути, ако цената се покачи или падне повече от 10% или 20%.

Цените на BTC консолидираха и се търгуваха в рейндж през по-голямата част от деня вчера. Но купувачите продължиха да се подкрепят и изглежда има интерес дори за още по-високи цени. За пръв път от началото на годината, обаче, виждаме, че биткойните не са в светлината на прожекторите и са заменени от други валути като Ethereum, Ripple и Litecoin, които поскъпнаха с над 20% в рамките на един ден. Тъй като цените на BTC се покачват по-силно и виждаме, че се въвеждат фючърси, което увеличава възможността за скъсяване, затова инвеститорите насочват вниманието си към други криптовалути.

В този контекст инвеститорите явно се справят с рисковете си като хеджират с активи като DASH, който изглежда няма такива проблеми. Резултатът, досега, е добър за него - цената е 843 долара, което е ръст с около 93% през последния месец. Другата криптовалута, която привлече вниманието във вторник, бе Litecoin, която се повиши с 21% и в момента се търгува на $ 288.

Всъщност, най-голямата история на седмицата до този момент бе Litecoin. Тази седмица общността на Litecoin реши да влезе в светлината на прожекторите и да заеме позиции по отношение недостатъците на Bitcoin, след новините за повече от 230 000 транзакции, които зациклиха на борсите в началото на седмицата. Решението да се възползват от неволите на Bitcoin определено се отплати на биковете по Litecoin, като валутата скочи с повече от 60% тази седмица.

В същото време и цените на ETH се движат по-високо през последните няколко дни. Сега етера се търгува удобно над зоната от 600 долара. По мое мнение, пазарът на ETH вероятно ще получи много внимание в краткосрочен план, тъй като цените на Bitcoin стават недостъпни за някои. Винаги съм вярвала в силните фундаменти на етера и следователно продължавам да казвам, че тази дигитална валута има светло бъдеще.

Като цяло, пазарът на криптовалути изглежда оптимистичен относно това да остане на зелената зона. Засега поне инвеститорите изглеждат готови и нетърпеливи да пренебрегнат всякакви технически притеснения по отношение на Bitcoin, най-вероятно в старанието си да спечелят от настоящата оптимистична вълна.

Очаквам още от екшъна, който видяхме от началото на седмицата да продължи и днес. Вероятно е да видим още по-голяма консолидация в цените на BTC, а през този период можем да видим засилване на другите криптовалути, включително ETH.

На другите пазари, фокусът този следобед ще бъде върху решението за лихвата и икономическите прогнози на FOMC, преди погледите да се насочат към утрешната парична политика и пресконференцията на ЕЦБ. Докато очакванията за Фед са в полза на увеличението на лихвите по-късно днес, данните за инфлацията могат да повлияят на перспективите за следващата година, което ще има значително влияние върху долара.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи