Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Още един добър ден за мечките по Bitcoin

23-05-2018

 

Bitcoin се срина значително вчера, а разпродажбата продължи и в ранните часове тази сутрин. Сега криптовалутата се нуждае от подкрепа и след загубите от началото на седмицата един отскок обратно нагоре ще бъде добре дошъл.

По-дългосрочните ми очакванията са за още един голям скок на този пазар и мнозина смятат, че е само въпрос на кратко време, преди да се върнем нагоре към повторно тестване на върха от декември при 20 000. Графиката, обаче, все още не потвърждава тези очаквания, а докато цената се задържа под 12 000 долара, натискът би трябвало да остане низходящ.

За биковете по Bitcoin избягването на нов спад през деня може да се окаже трудно, тъй като инвеститорите продължават да се борят с непосредствената промяна в регулаторния пейзаж. А именно безброй промени, които вероятно ще повлияят на профилите на инвеститорите. Да не споменавам пък и борсите, които почти сигурно ще бъдат подложени на значително по-голямо изследване и контрол. Южнокорейските и японските борси вече усещат горещината и това е само началото, макар че това може в крайна сметка да доведе до много по-отворен и прозрачен клас активи.

Липсата на катализатори за преобръщане на мечешкия тренд със сигурност е проблем за крипто пазара и за Bitcoin в частност. А когато разглеждаме недостатъците на Bitcoin като алтернатива на хартиените пари, всяка промяна във фокуса на инвеститорите към по-практични предложения на крипто пазара може да бъде негативно за Bitcoin в момента.

И сега най-важният въпрос, който може би много трейдъри си задават, е дали цените ще отстъпят назад към дъното за 2018?

Bitcoin спадна под $ 8 000 до петседмични дъно, навлизайки в низходящ ценови канал на дневна графика. Сега зоната $ 7800 отново е под заплаха. Това е област, която би трябвало да осигури добра подкрепа и мисля, че ще има много интерес от страна на купувачите там. Все пак, ако видим ясен пробив под това ниво, това би могло да отвее надолу драстично този пазар и да го изпрати до $ 7000 в краткосрочен план.

Остава да се види дали биковете ще продължат да бъдат в състояние да устоят в този регион и да изтласкат нагоре цените, или ще се спънат под натиска и ще предадат контрола на мечките.

Ралитата в този момент мисля, че в най-добрия случай ще бъдат краткосрочни възможности за търговия. Нивото от $ 9 000 се превърна в "таван" на пазара в близка перспектива.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.