Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Още един ден в червено за Bitcoin и подкрепа за Litecoin

26-02-2018

 

Уикендът със сигурност бе един от тези, които Bitcoin инвеститорите ще искат да забравят, тъй като Bitcoin приключи седмицата на около $ 9 284, което е спад от 4.16%.

Това може и да не е най-голямата от загубите сред основните криптовалути, но неуспехът на Bitcoin да направи пробив над $ 10 000 в неделя може да породи притеснения за това, което предстои за BTC.

Ралито през уикенда определено беше съкратена версия на предишни ралита, което е показателно за сегашния апетит, а инвеститорите побързаха да заключат печалбите си рано поради страх от друг спад, ако отново излязат лоши новини.

Трендът в началото на деня продължава да изглежда мечи, а негативното настроение заобикаля крипто пазара. Това вероятно ще доведе до тест на Bitcoin на първата му значителна подкрепа при $ 9 280/300. Само ясен пробив над 9 900 щ.д. ще подкрепи тестването на $ 10 000, въпреки че несигурността по отношение на перспективата пред регулаторния пейзаж продължава да се отразява на апетита за криптовалутата. Така че според мен, ралито на Bitcoin вероятно ще се изплъзва в предстоящия ден.

Засега е трудно да се види какво може да осигури тласък на криптовалутите, освен спекулативните движения, които не правят нищо друго освен да добавят волатилност за деня. Но пък и едва ли ще чуем, че регулаторите ще окажат някаква голяма подкрепа за криптосите. Не и докато поне не са установени регулаторните рамки.

От друга страна, очевиден контраст в неделя ни осигури Litecoin, която успя да спечели над 6% за деня. Litecoin намери така очакваната подкрепа преди планираното пускане на LitePay днес, което ще постави криптовалутата като конкурент на Bitcoin за алтернатива на парите.

Печалбите бяха далеч от невероятни, но Litecoin удари връх за деня при $ 223.42 и успя да запази възходящото си движение и тази сутрин. Най-близкото ниво на съпротива на Litecoin е $ 228 – 230.

Първото ниво на подкрепа за дигиталната валута се намира на $ 205, но аз не очаквам то да бъде тествано до края на деня, тъй като днес е ключов ден за инвеститорите на Litecoin. Ако Litecoin може най-накрая да победи крипто тренда, когато навлезе в реалния свят, може би ще има и по-голяма възвръщаемост за Litecoin инвеститорите.
 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.