Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Още болка и загуби на крипто пазара

21-11-2018

 

Голямата сеч на крипто пазарът навлиза в своя трети пореден ден тази седмица и болшинството криптовалути са на червено. И миналата седмица имаше „кръвопролитие“ на пазара, но през уикенда видяхме как Bitcoin и други цифрови активи консолидираха част от загубите.

 

В момента всички основни монети намаляват, като повечето от тях бяха силно притиснати надолу, за да изследват нови годишни дъна. А общата капитализация на дигиталните активи в обръщение спадна до $ 144 млрд., изтривайки още $ 15 млрд. през последните 24 часа.

Масовите разпродажби продължават, тъй като участниците на пазара заемат позицията, че "чашата е наполовина празна", като тълкуват всички входящи новини като отрицателни.

Неотдавнашното развитие на крипто пазара – а именно т.нар. hard fork на Bitcoin Cash, за която споменах миналата седмица, и свещената война на двата съперничещи си лагера на Bitcoin ABC и Bitcoin SV - подчертават хаотичния и незрял характер на индустрията. Високата волатилност и ниската предсказуемост превръщат цифровите монети в лоши активи за съхранение и много инвеститори за съжаление го научиха по трудния начин.

В допълнение на целия хаос DOJ в САЩ разследва манипулациите на Tether, считайки, че те може да са причинили силното рали на крипто пазара миналата година. FCA в Обединеното кралство обмисля забраната на дериватите на криптовалути, а индийското правителство съобщи, че обмисля изготвянето на правила за крипто пространството. Групата, натоварена от министерството на финансите в Индия да представи насоки за крипто търговията и блокчейн индустрия в страната, се очаква да анонсира своя проект през декември.

В момента цената на Bitcoin определено повлича надолу и алткойнс. Основната криптовалута направи дъно вчера на $ 4 330 и се търгува с 5% надолу само за последните 24 ч.

 

Надеждата за altcoins и крипто пазара мисля, че сега се крие в Ripple (XRP). Този актив остава значително стабилен на фона на най-лошите разпродажби през 2018 г. Освен това по време на писането ми има опити за възстановяване от вчерашните дъна в района на $ 0.4133.

 

В момента цената на Ripple се търгува на $ 0.4393, като непосредствената съпротива имаме при $ 0.46. Биковете насочват своя поглед и цели към $ 0.5, но ще трябва първо да се изправят и срещу съпротивата при 50 SMA в района на 0.4780 на дневна графика. Индикаторите вече показват натрупване на възходящ импулс, като MACD се връща към средното си и основно ниво. Индикаторът RSI проучи нивата на свръхпродажба при 14.58, преди да отскочи нагоре. В момента стойността на индикатора е хоризонтална на 50.

 

Имайте предвид, обаче, че XRP на Ripple се движи от средатана септември в сформиран флаг на дневната графика. Като имаме предвид времето, в което криптовалутата се търгува в рамките на този модел, най-вероятно ще имаме силен пробив. И не е изключено той да е в посока надолу. Първата подкрепа е в района на вчерашното дъно при 0.4133. Ясен пробив под това раввнище може да предизвика по-нататъшен натиск надолу за тестването на $ 0.30 – 0.25.

Може би в момента е добре инвеститорите да преосмислят HODL с Ripple. HODL значи да купуват крипто активи и да ги задържат за известно време, докато цената се увеличи и след това да ги ликвидират. Bitcoin спадна за една седмица спада от търговия над $ 6 400 на нива близо до $ 4 200. Това отрича същността на HODL (задържане). Освен това Ethereum или Bitcoin Cash не предлагат по-добра алтернатива.

 

Тази стратегия трябва да се използва внимателно, за да сме сигурни, че няма да изгубим средствата си. Стратегията на покупките при спадовете изисква от инвеститора да изчака, докато пазарът се установи и има признаци за възходящо обръщане. Ето защо мисля, че точно графиката на XRP има най-голям потенциал да предложи нещо такова от всички основните криптовалути.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.