Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ново рали на крипто пазара?

20-02-2019

 

Bitcoin придоби 0.31% във вторник. след 6.49% рали в понеделник. Импулсът от понеделник продължи и вчера до върха $ 4 081, преди основната криптовалута да спадне тази сутрин до $ 3 968.

Широкообхватните печалби през по-голямата част от деня бяха подкрепени от връщането на Bitcoin над $ 4 000, но новините не закъсняха. Двата регулаторни органа на САЩ, SEC и CFTC, се събраха по време на събитие, озаглавено „Годината напред за капиталовите пазари”. Комисарят на SEC, Hester Pierce каза:

"В SEC ние не искахме да подпишем Bitcoin ETF, борсов продукт, базиран на Bitcoin. Моята загриженост относно нашия подход в тази област е, че изглежда малко като подход, основан на заслуги, който преценява основните пазари на биткойн."

Пиърс допълнително хвърли светлина върху нерегулирания характер на крипто пазара, допълвайки: "Има много пазари, които не са регулирани, но въпреки това изграждаме продукти на върха им."

Въпреки текущото рали, видяхме обръщане на пазара късно вчера, като някои от основните криптоси изтриха част от печалбите си, направени по-рано. Според мен това бе напомняне за низходящите рискове. Като последното рали е възможно да попадне в мечи капан, разглеждайки липсата на катализатор за ускоряване на възстановяването през февруари.

Само времето ще покаже дали биковете ще могат да удържат юздите на крипто пазара

 

Но има няколко събития, които потенциално биха могли да предизвикат ново рали през следващите седмици.

Binance стартира DEX: Въпреки мечия пазар, Binance остава светло място. Това е институция, доверен търговски хъб, който се справя добре със заплахите за безопасността. на крипто пазара. И не се притеснява да премахне мудните или рискови монети и токени. Предстоящият Binance DEX може да засили Binance Coin (BNB) и да генерира повече търговска активност.

Приемане на BitTorrent токена: BTT ще увеличи вниманието към проекта TRON и вероятно ще доведе до по-широка информираност на потребителите за BitTorrent. Дигиталният актив се разпространява в екосистемата с месечни airdrops. Засега действителната употреба на BTT остава неизвестна, но токенът започна на цени от $ 0.0000007 и се повиши до $ 0.0009. Това е темп на растеж, който не се е наблюдавал от известно време на крипто пазара. BTT е във възход и се нарежда сред най-добре търгуваните символи на Binance, а спекулативният му характер може би подсилва други altcoins.

Решението на Bakkt за фючърсната борса: Bakkt отново представи предложението си пред CFTC на САЩ и това може да доведе до по-нататъшни регулаторни действия. Докато бързото одобрение на проекта Bakkt или борсово-търгувания фонд на Bitcoin може да не е незабавно, правилата и потенциалът на крипто сектора стават по-ясни при всяко ново участие на регулаторите.

Разполовяването на Litecoin: Малко по-далеч в бъдещето, това събитие може да предизвика рали за LTC. Активът остава относително стабилен спрямо BTC и въпреки разговорите, че ще умре, той все още успява да участва в множество двойки. Разполовяването на LTC може би вече е вдигнало цените до $ 43 от последните дъна, помагайки за връщането на оптимизма сред първите пет монети.

Оптимизмът на фондовия пазар: Общото очакване за продължаваща икономическа сила и ликвидност може да увеличи вярата, че крипто пазара ще продължат да вижда приток. Оптимизмът на фондовия пазар може да доведе до търсене на висока възвращаемост, а в краткосрочен план възстановяването му от продажбите от миналата есен може да помогне и на цифровите монети и токените.

 

Какво следва сега? Техническите нива са обещаващи

След повече от 411 дни на мечи настроения и понижаващи се цени, през януари и февруари крипто пазарът видя случаи на растеж. Предположенията ми са, че Bitcoin ще продължи да се търгува нагоре към $ 4,100. Най-близката съпротива е върхът от вчера при $ 4081.

Неуспехът да се задържи на нива от $ 4 100 може да изпрати Bitcoin надолу през първата подкрепа $ 3 968. Дигиталната валута може дори да тества дъното $ 3 943.4 преди всяко друго възстановяване. Нагласите на целия пазар ще трябва съществено да се влошат, за да разшири Bitcoin спада.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.