Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Нови рекорди на Биткойн, до кога?

01-11-2017

Биткойн покори нови висоти с цена от 6450 долара, а пазарът става все по-уверен

   На 31 октомври цената на Биткойн (BTC) постигна нов рекорд с 6,450 долара на бройка, главно задействано от плановете на CME Group да пусне фючърсен обмен на биткойн до края на 2017 година.

 

Значение на интеграцията на Биткойн от СМЕ и ефектът й върху цената

    Много аналитици, вкл. Джейми Макгийвър от Рутерс и Ник Бейкър от Блуумбърг, преписаха вината за скорошния скок в цената на Биткойн на идеята на CME да приспособи обменът на биткойн, което се очаква да бъде въведено в сила през последната четвъртина на 2017.

   CME Group е най-голямата фондова борса, не само на вътрешния пазар в САЩ, но и в света, която внася 3.6 милиарда долара годишен приход и контролира 69 милиарда в акции. Интеграцията на Биткойн ще отвори врати, на него и на целия криптовалутен пазар, към чисто нови институционални инвеститори и такива, които работят на дребно, от традиционалната финансова сфера.

   Инвеститори и познати търговци, които преди не са можели да инвестират директно в Биткойн, сега ще могат да го направят благодарение на фючърсния обмен на CME. От CCN докладваха, че много големи американски инвеститори като Марк Кубан не са можели да инвестират директно в Биткойн. Поради тази причина Кубан инвестира в криптовалутата чрез XBT Provider, което е несигурно обслужващо лице от Nasdaq Nordic в Швеция.

   Пазарът придоби огромна увереност поради доброто представяне на Биткойн през последните 2 дни, което доведе до покачване на цената на криптовалутата до нови висоти. По-голямата част от инвеститорите очакват в следващите месеци борсово търгуваните фондове на Биткойн да бъдат одобрени от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ. Очакванията са това да се случи най-късно до средата на 2018 година, като се има предвид LedgerX, което е платформа за търгуване на опции, фючърси и производни на Биткойн, одобрена от американското правителство и навлизането на CME на пазара.

 

Накъде ще поеме Биткойн от 6450 долара?

   Известни финансови аналитици като Макс Кайзър потвърждават своите очаквания за цената на Биткойн да достигне 10,000 долара, очаквайки скоро институционалните инвеститори и тези на дребно да се впуснат в търгуване с криптовалути.

   Както милиардер и хедж фонд инвеститор Майк Новограц е отбелязвал преди, едно „стадо“ от институционални инвеститори вече се приготвя да инвестира в Биткойн.

   „Мога да чуя как стадото се приближава. Бях в Сан Франциско, когато се срещнах с големи институционални инвеститори, имат още малко път за изминаване, но идват. Събират се огромни суми така че мога уверено да кажа, че цената на Биткойн ще става все по-висока,“ каза Новограц на интервю със CNBC.

   Определен брой аналитици наблегнаха на това, че ако цената на Биткойн надхвърли 7000 долара в следващите няколко дена, това ще доведе до достигането й и до 10,000 долара до края на 2017 или най-късно до началото на 2018. Очаква се BTC да достигне 7000 преди промяната на SegWit2x в края на Ноември. Туур Демийстър отбеляза, че промяната в SegWit2x на 16 ноември ще породи минимални корекции в Биткойн, както се случи при Биткойн Кеш и Биткойн Голд.

   Но засега инвеститорите остават много уверени в бързото покачване в цената на Биткойн и в ликвидно покачващите се пазари като СМЕ и LedgerX, които ще осигурят достъп на традиционната финансова индустрия да инвестира в криптовалутите в близкото бъдеще.

Преведено от: www.cryptocoinsnews.com