Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Новата идентичност на Lisk е основен фокус на крипто пазара днес

21-02-2018

Както знаете, интересът към криптовалутите се покачи поради безпрецедентните обеми, наблюдавани на международните крипто борси. Наскоро обемът на BTC/USD надхвърли този на EUR/USD, най-популярната валутна двойка.

Такива огромни движения на капитали не могат единствено да бъдат приписани на действията на спекулантите, а трябва да отразяват и значителното участие на големите институционални инвеститори, като застрахователни и инвестиционни дружества. Очарователният аспект на търговията с криптовалути е не само елементът на волатилност, но и връзката на Altcoins със съществуващите реални валути. Докато форекс волатилността е силно повлияна от движенията на лихвените проценти и геополитиката, колебанията на крипто пазара се дължат главно на слухове, спекулации и медийна реклама.

Подобна реклама за засилване на интереса е новината за една специфична алтернативна валута на име Lisk. Дългоочаквано събитие на крипто пазараът e т.нар. подновяването на Lisk (LSK), което ще се случи днес. Засега новината не е регистрирана, а пазарната цена се движи малко над $ 30. Но инвеститорите са доста възходящо настроени за проекта.

Lisk е платформа за Blockchain приложения, създадена в началото на 2016 г. Въз основа на собствената си блокчейн мрежа и токен LSK, Lisk позволява на програмистите да изграждат приложения.

За днешното събитие екипът на Lisk предпочита термина "рестартиране", поради многото нови допълнения към екосистемата, освен обновяването на уебсайта и визуалната идентичност. Екипът на Lisk ще разкрие ново лого и графична идентичност, които досега не са показвани. Дори сега се провежда състезание за талисман на Lisk, с международно представяне на Lisk герой.

Подобни реклами и събития популяризират проекта, но предизвикателството за Lisk е да подосигури разработчиците и предприемачите, които ще използват платформата.

Пазарната цена на LSK бе понижена от неотдавнашното покачване на Bitcoin, но обемите се вдигат и активът показа способността си да отскочи от дъното при 12 долара.

Тъй като обемите за LSK се вдигат, пазарите ще индикират дали действителното преименуване ще доведе до по-високи цени. Възможно е цената на LSK вече да е отчела новината.

Lisk също вижда, че стартиращите проекти избират неговата платформа, тъй като някои ICOs са достатъчно смели, за да се откъснат от Ethereum. BrikBit е проект, който има за цел да донесе структурата и управлението на блокчейн в проектите за недвижими имоти.

Един от случаите на използване на BrikBit е възможността да се инвестира в недвижими имоти и дасе  участва в такива проекти чрез токенизация. Проектът позволява на инвеститорите да купуват толкова много токени, колкото могат да си позволят, които са подкрепени от реални квадратни метри собственост.

Със сигурност ще има още много новини за различните Altcoins, които ще трябва да следим. Ако искате да сте в час, не забравяйте редовно да следите нашите анализи и сигнали за търговия.

Но според мен основното предизвикателство, пред което е изправен крипто пазарът, е разширяването на обема на търговия извън основните, добре познати монети като Bitcoin и Ethereum. С над 1000 отделни Altcoins на пазара (и този брой постоянно нараства!), единственият фактор, който би могъл да насърчи ликвидността иронично е регулирането. Въпреки това, липсата на регулиране е една от основните атракции на този неотдавнашния финансов феномен, така че подобно движение за контрол на пазара вероятно ще срещне известна съпротива.


 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.