Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Най-после Bitcoin на зелена територия… Колко ще се задържи обаче?

30-01-2019

 

Крипто пазарът има смесена картина в сряда. Цената на Bitcoin падна във вторник, разширявайки загубите до $ 3 360. Въпреки това, монетата успя да се възстанови и задържи над $ 3400 по време на писането ми.

Сега основниият въпрос пред трейдърите е дали нивото $ 3 500 е новата „линия в пясъка“ за Bitcoin?

Ако цената успее да се задържи над 3 470 долара, биковете би трябвало да тестват $ 3 500 в кратки срокове. А пробив над $ 3 550 със сигурност ще облекчи натиска... Макар че настроенията на целия пазар е възможно значително да се подобрят, имайте предвид, че инвеститорите може и да заемат по-предпазлива позиция след 3 последователни дни на червено. Можем да очакваме, че Bitcoin ще бъде върне назад от съпротивата $ 3 600 до нивото $ 3 557.5 (върхът от понеделник).

Неуспехът да се задържи над $ 3 470 може да се върне Bitcoin отново на червена територия, с понижение към вчерашното дъно при 3 360 долара. Следващата подкрепа е $ 3 300, която трябва да бъде „посетена“ от мечките преди да очакваме каквото и да е възстановяване.

Що се отнася до останалите криптовалути в топ 10, не всичко беше обречено и мрачно, като EOS и Tron успяха да удържат възходящия тренд през втората половина на вторник.

TRON отчасти успя да покрие загубите от ожесточената разпродажба в понеделник, причинена от разочароващата продажба на BitTorrent (BTT). И TRON и BInance съобщиха, че емисията е била продадено за по-малко от 15 минути, като общата сума е нараснала над $ 7 млн. Въпреки това, крипто общността беше възмутена от лошия потребителски опит и постоянните технически проблеми, които възпрепятстваха инвеститорите да участват в продажбата.

Сега биковете по TRX/USD се фокусират върху зоната над $ 0.02800. Убедително движение над това ниво ще подобри краткосрочните технически изгледи и ще създаде благоприятни условия за по-продължително възстановяване. Важна съпротива имаме на $ 0.0300. Тази зона всъщност ограничи повишението през януари.

В посока надолу, първоначалната подкрепа е $ 0.02700, последвана от текущото дъно на $ 0.02672. Ясен пробив под последното може да предизвика разпродажби към зоната $ 0.02517 – 0.02460, която послужи като съпротива през ноември 2017. Междувременно, последователно движение под $ 0.02290 (50% Фибо корекция за скорошното рали) би трябвало да сигнализира краят на господството на биковете.

По отношение на новините, позитивното за Bitcoin и по-широкия пазар може би ще бъде новината за Fidelity, които искат да пуснат попечителски услуги за Bitcoin преди края на първото тримесечие. В бъдеще това би трябвало да бъде последвано от услуги и за по-широкия пазар.

Подбирането на точният момент за това можеше да бъде по-благоприятно, тъй като понастоящем SEC планира да обяви резултата от прегледа на останалите 8 Bitcoin ETF приложения. Но след закриването на правителството няма да е изненадващо, ако има допълнително забавяне на решението. Оттеглянето на VanEck би могло да бъде правилното решение, ако Fidelity изпълни обещанието си и пазарите избегнат друга кражба или да станат жертва на повече манипулиране на цените.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.