Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Намери ли Bitcoin Cash временно облекчение?

21-06-2018

На търговците им е много лесно, когато бичия пазар - или балон, ако предпочитате - все още върви силно нагоре. Човек не може да направи фатални грешки, докато купува през този период на покачване.

Случаят с крипто пазарът, обаче, вече отдавна не е такъв, откакто балона се спука повторно. Да уцелиш точният момент или т.нар. timing стана доста важно, ако някой иска да изкара пари като търговец. Но въпреки негативните пазарни условия като цяло, крипто пазарът остават привлекателен за трейдърите, тъй като силната волатилност в двете посоки продължава да се запазва.

Как обаче може да се ориентирате в пазара не мечките? За да се преценят крайностите в пазарните настроения, си струва да следите заглавията на статиите за пазарните действия и свързаните с тях раздели за коментари на важни уеб сайтове, фокусирани върху криптовалутите.

Също така следете за дивергенции. Подобен анализ може да се приложи не само на форекс пазара, но и при криптовалутите.

Ето един такъв свързан с Bitcoin Cash. От началото на декември 2017 г. Bitcoin постави три краткосрочни дъна. Както Bitcoin Cash (BCH), така и Litecoin се отклониха при второто и третото дъно. В първият случай BCH постави по-нисък минимум спрямо по-високите дъна на BTC и LTC. А що се отнася до последното трето дъно, BCH отбеляза по-високо дъно спрямо двете, докато Litecoin направи по-ниска минимална стойност спрямо първото дъно. Това създава нискорискова възможност за покупки, тъй като текущите дъна могат да се използват като стопове на загубата.

В крайна сметка аз мисля, че тези пазари се управляват почти изключително от психологически фактори. С други думи, те са чисто технически пазари. Единствените неща, които си заслужава да се анализират, са техническите индикатори и пазарните настроения. Последното може да бъде направено чрез определени индикатори, измерващи съотношението на позиционирането и по този начин, измервайки настроенията. Естествено, ако нямате гореспоменатите източници или познания за анализиране на пазара, винаги може да търгувате по достоверни търговски сигнали.

По време на писането ми, Bitcoin Cash намаля с 0,94% до 862,61 долара. Независимо от спада, криптовалутата се търгува настрани през последните 9 дни, в рейндж между $ 927,94 – 801.

За деня напред пробив и закриване над върха от вторник при 927,94 долара ще подкрепи по-нататъшна възходяща инерция към следващата съпротива 958,80. Въпреки че в понеделник и вторник BCH отбеляза печалби, те могат да се окажат краткосрочни, тъй като 23.6% Фибо нивото (корекция на движението от $ 600,10 до 1847,90) в района на 890 долара би трябвало да ни осигури добра съпротива.

Според мен, докато цената остава под 900 долара, интрадей сигналите би трябвало да останат низходящи за тестването на $ 823,80.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.