Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

На път ли са Altcoins да изместят Bitcoin?

12-02-2018

С почти целият фокус, насочен към Bitcoin би било лесно да се пренебрегнат някои от другите вълнуващи по-нови криптовалути, които също имаха пробив през 2017. В действителност, след като Bitcoin набра съществена инерция миналата година е възможно обществеността да започне да се измества от криптовалутата, тъй като тя става все по-скъпа за търговия.

Може би е време да се съсредоточим върху някои от по-слабо познатите алтернативни дигитални валути (Altcoins), които потенциално биха могли да предложат по-добра възвращаемост от по-популярния си братовчед.

Нека сега да разгледаме някои от другите Altcoins, които експлодираха през 2017 г.:

Ethereum

През по-голямата част от 2017 г. Ethereum бе добре познатата алтернатива на Bitcoin за крипто трейдърите. Създаден през 2015 г., неговото съсредоточаване бе върху създаването на умни договори, предоставяйки полезна алтернатива на съществуващите контракти за уреждането на транзакции. През 2017 г. Етерът нарасна с невероятните 9 200% и се издигна до № 2 по пазарна капитализация на пазара. През последната година се създаде Enterprise Ethereum Alliance с няколко финансови и технологични гиганта, което му даде възможност да подобри допълнително възможностите си.

Ripple

Другата предпочитана от много търговци Altcoin е Ripple, която показа увеличение от 8 500% през 2017 г. Технологията на Ripple се фокусира върху обмяната на валута, брутния сетълмент и преводите, позволявайки му да осигурява сигурни и мигновени глобални транзакции без сторниране на плащания. Протоколът на Ripple е използван доста от най-големите финансови институции в света, като Banco Sanatander, UBS и много други. С пазарна капитализация от около 22 млрд. долара, се нарежда на четвърто място сред криптовалутите.

Litecoin

В сравнение с тези по-горе Litecoin е ветеран, тъй като е създаден през 2011 г. В продължение на много години той бе втората дигитална валута с най-висока капитализация след Bitcoin. А предлага и подобна функционалност на Bitcoin. Litecoin се различава от Bitcoin до известна степен по отношение на техническите си способности, по-специално приемането на SegWit и мрежата, което му позволява да прехвърля средства доста по-бързо от Bitcoin.

За последната година Litecoin видя печалби малко под 7 000%. Макар че голяма част от ръста на стойността произтича от дългогодишния му статут като № 2 на Bitcoin, техническите му предимства получиха особен интерес от компании, които хостват гейминг уебсайтове и които ценят скоростта му за онлайн плащания.

Cardano

Cardano е технологична платформа, която управлява криптовалутата ADA. Стартирана от фирмата-разработчик на блокчейн продукти Input Output Hong Kong и ръководена от Чарлз Хоскинсън, бивш съосновател на Ethereum и BitShares, платформата е в състояние да управлява финансови приложения, интелигентни договори и децентрализирани приложения. Ентусиастите на дигиталната валута я приветстваха като подобрена версия на Bitcoin и Etheruem в една монета, правейки я много по-интригуващ вариант.

Stellar Lumens

Stellar е протокол с отворен код за обмен на пари. Той е основан в началото на 2014 г. като издънка на Ripple, защото съоснователят Джед Маккейлъб, имаше философски различия с останалата част от борда на Ripple. Докато Ripple се фокусира върху предоставянето на решения за банките, Stellar цели да подпомогне улесняването на плащанията между отделните лица.

Понастоящем е седмата най-голяма криптовалута в обращение, с пазарна капитализация от близо 5 млрд. долара. По-конкретно, Stellar и IBM създадоха партньорство за увеличаване на скоростта на глобалните плащания през октомври 2017 г. Последните също се съгласиха да използват мрежата на Stellar за разработване на трансгранична система за плащания с някои големи банки.

Онлайн компанията за плащания Stripe заяви в края на януари, че може да подкрепи Stellar в бъдеще, като постепенно премахне използването на Bitcoin поради по-бавните транзакции и по-високите такси. В допълнение, Stellar има всички възможности да стане следващата голяма платформа на ICO.

Положителните новини за развитието на Stellar се очаква да продължат и през 2018 г., което го прави достойна инвестиция на сегашните нива.

NEM

NEM е съвсем скорошно допълнение към крипто света, като е основан едва през 2015 г. До края на 2017 г. този относителен нов играч беше в топ десет с пазарна капитализация от 4,9 млрд. долара. Създаден от японския блокчейн ентусиаст, Макото Такемия, вече има печалба от около 14 000%. Криптовалутата започна януари на доста ниски цени от $ 0.003676, които след това скочиха над 52 цента. Голяма част от това рали бе на фона на софтуера, използван от финансовите институции в Япония.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.