Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

NEO изригна с печалба от близо 6%

20-11-2019

Мечките по Bitcoin натиснаха бутона за пауза

 

Крипто пазарът се търгува в познатите рейнджове с мечешки изгледи след рязката разпродажба в началото на седмицата. Bitcoin и всички основни алткойни загубиха от 1 $ до 4% на дневна база, като NEO е забележителното изключение. Монетата успя да победи пазара с ръст над 5% за последните 24 ч.

И все пак след мечешкия старт на седмицата, основните криптовалути намериха ранна подкрепа в сряда. Пробив на Bitcoin над $ 8 200 би трябва да осигури допълнителна подкрепа. А в случай на широко базиран крипто отскок, първото ниво на съпротива е върха от вторник $ 8 242. Вероятно е възходящата инерция да бъде ограничена там.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите остана на ниво $ 223 млрд., почти непроменена от това време във вторник. Средният дневен обем на търговията е регистриран на 77 млрд. долара. Пазарният дял на Bitcoin се установи на 66.1%.

NEO/USD се възстанови от последното дъно, но все още е под $ 12

NEO е една от най-добре представящите се криптовалути днес, като се увеличи с 5.85%, когато основните монети падат. Формирането на краткосрочен модел на низходящ клин бе плодотворно за NEO. Пробивът над линията на съпротива на техническата фигура отвори вратата за биковете да получат възвръщаемост над $ 13.00. Впоследствие, обаче, NEO изтри печалбите от вчерашния максимум, но подкрепата при $ 11.00 запали текущото обръщане.

Индикаторът RSI навлиза в зоната на свръхпокупки (регионът над 70) на часова графика. Продължаващото движение на RSI на север ще циментира позицията на биковете на пазара. Но това може да означава и че потенциално низходящо движение може да стои на масата.

В посока нагоре, възстановяването на NEO/USD първоначално може би ще срещне съпротива при 12.00. Ясен пробив над нея може да изпрати цената за тестване горната линия на дневния Bollinger Bands - $ 12.90, която е тясно последвана от психологическото ниво $ 13.00. Тази бариера може да привлече нови краткосрочни продавачи и да върне цената обратно надолу. Въпреки това, убедително движение над нея вероятно ще тласне биковете към следващата цел в района на скорошния връх 13.40 долара.

От дългосрочна гледна точка тазседмичното дъно на $ 11.03 служи като силна подкрепа, подсилена от SMA 200 на дневна графика. При ясен пробив там, разпродажбата може да продължи към психологическото равнище $ 10, където е разположена долната линия на дневния Bollinger Bands. Следващата зона на подкрепа е създадена от сливането на SMA 50 и SMA 100 при $ 9.30.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.