Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Monero най-накрая се измъква от рейнджа

25-03-2020

Bitcoin отскочи, след като стимулите на Фед подсилиха инвеститорските настроения

Дигиталните активи на пазара за криптовалути поддържат възходящ импулс и държат тренда нагоре за втори пореден ден. По време на писането BTC/USD се движи около $ 6 700. Монетата спечели 28.6% от стойността си през последните 7 дни, тъй като крипто пазарът се наслаждаваше на подобрените настроения. Настроенията се подобриха още повече вчера, след като Фед обяви безкрайната си стимулираща програма за смекчаване на икономическите последици от Коронавируса.

За повечето от останалите топ 15 криптовалути вторник беше още един бичи ден. XMR на Monero, TAGZ5 и Tezos са начело с печалби съответно от 6.13%, 5.80% и 2.56%. Силна подкрепа също намериха Binance Coin (+2.61%), Tezos (+2.56%) Litecoin (+2.51%) и Ethereum (+2.06%).

 Пазарната капитализация на криптовалутите се увеличи с 14 млрд. долара през последните 24 часа, достигайки 184.5 млрд. Към момента на писането доминирането на Bitcoin е близо до 65.3%. Обемът на търговията скочи от нивата $ 130 млрд. в понеделник до $ 168.2 млрд. във вторник, преди да се успокои. Рано сутринта в сряда 24-часовите търговски обеми възлизат на $ 142.77 млрд.

Bitcoin успява да се задържи над критична зона на подкрепа

Сега, биковете по Bitcoin имат шанса да тестват 7 000 долара и да възобновят ръста. Въпреки това, по-силната съпротива е разположена на 7 150 долара. Седмичната SMA 100 се намира в близост, като може да спре възстановяването и да предизвика корекция надолу. Ясен пробив над тази зона, вероятно ще отведе цената за тестване на следващите цели в района на $ 8 000 и $ 8 200, подсилени от дневната SMA 100.


От друга страна, устойчиво движение под 6 500 долара може да предизвика краткосрочно закриване на дълги позиции и да тласне цената към $ 6 000. Общият тренд остава бичи, стига BTC/USD да се задържи над тази бариера.

Monero (XMR) е начело на възстановяването на пазара

Monero е един от най-добре представящите се алткойни на крипто пазара след срива на цената от 15 февруари насам. Това означава, че ако трябва да видим възстановяване, сега има някакъв добър потенциал.


Днес XMR/USD се търгува при $ 46.83, отстъпвайки леко назад от $ 47.97 (върха от вторник). Въпреки леката корекция тази сутрин, биковете контролират ситуацията и тренда остава устойчиво възходящ. Стабилността се очаква да продължи в следващите търговски сесии, като биковете със сигурност ще се опитат да тласнат цената над $ 50.

В посока надолу вчерашното дъно на 43.36 би трябвало да ни осигури първата подкрепа. Ясен пробив под това ниво може да разшири спада на Monero към психологическата зона $ 40.
 

Индикаторът MACD показва затвърждаване на настроенията за покупка. Индикаторът RSI пък се повиши рязко от 34.01 на 45.50 след възходящото ценово действие във вторник.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.