Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Могат ли ниските лихви в САЩ да повлияят на Bitcoin?

18-09-2019

Днес искам да засегна една актуална тема, с оглед наближаване обявяването на решението по паричната политика от Фед. Но нека преди това погледнем какво се случва с Bitcoin и крипто пазарът като цяло.

 

Обзор на крипто пазара

Bitcoin остава без посока, с все още много смесени индикатори, които не дават ясен сценарий за ценовото действие. Altcoins показват краткосрочно поведение за рали, въпреки че е рано да се прецени дали ръстът на цените ще бъде устойчив.

Неуспехът на BTC да пробие съпротивата $ 10 400 всъщност направи биковете безсилни. Така че в момента изглежда контролът е в ръцете на продавачите. Въпреки това цената по чудо се задържа над жизненоважното ниво от 10 000 долара.

През последните 24 часа Bitcoin записа обем на борсовата търговия от 15 млрд. долара според данните на CoinMarketCap. Пазарната му капитализация възлиза на 184 млрд. долара към момента на писането ми. Това представляващ 67.9% доминиране на пазара, което е значителен спад от върховете над 71%, наблюдавани преди седмица.

Могат ли ниските лихви в САЩ да повлияят на Bitcoin?

И да си дойдем на темата… Президентът Тръмп вече многократно призова за по-значителни икономически стимули. И Федералният резерв на САЩ намали лихвите тази година от 2,5% на 2,25%. Но щатският долар все още е във възход спрямо еврото, а еврозоната вече провежда политика на отрицателни лихви.

Сега ще попитате може би – какво общо има това с крипто пазара? Високият курс на долара може да навреди на американския износ, като същевременно насърчава другите икономики да произвеждат и изнасят по-конкурентните си стоки. А отслабващият долар може да закара част от средствата към криптовалутите.

Базираните в САЩ инвеститори бяха един от основните двигатели на пазарът на Bitcoin (BTC) по време на пиковата търговия през 2017 г. Но истерията скоро се разсея, оставяйки инвеститорите много по-предпазливи. Сега по-голямата част от ценовото действие за BTC е концентрирана върху борсите, които успяват да привлекат китайски търговци.

Предположението, че лихвените проценти могат да допринесат за успеха на BTC, вече е направено на пазара и поддръжниците на BTC може да станат ентусиазирани, ако Фед отговори с поредица от намаляване на лихвите.

Технически анализ на Bitcoin

На четиричасовата графика цената на BTC/USD показва, че е хваната в тесен рейндж между 10 578.4 и 9 901.3.

Това очевидно е нетипично за Bitcoin, който обикновено е доста волатилен. Още по-лошо, през последните 6 търговски дни търговията остава в диапазон от под 300 щатски долара.

В посока нагоре е необходим ясен пробив над горната граница на рейнджа при 10 578, за да видим тестване на $ 11 000. Ако купувачите, обаче, не са в състояние да защитят нивото 10 000, има голяма вероятност Bitcoin да се потопи до следващата важна подкрепа в района на 9 000 долара. Тази зона вече се доказва многократно като силно ниво на подкрепа в рамките на последните няколко месеца и възобновяваше натиска за покупки.

Ethereum изправарва Bitcoin

И докато BTC се търгува без посока, неотдавнашното поведение на ETH се разглежда като потенциален сигнал за предстоящо рали на Altcoins. Въпреки това, алткойните остават силно волатилни.

Цената на Ethereum се търгува над 50-дневната SMA на четиричасовата графика, която в момента е локализирана на $ 186.60. В същото време 100-дневната SMA се намира около $ 181. Гапът между двете пълзящи средни на четиричасовата графика продължава да нараства, което може да се тълкува като сигнал за подобряване на бичата картина. Купувачите на Ethereum с нетърпение очакват да вдигнат цената над 220 долара. Ясен пробив над това равнище би трябвало да отвори пътя за корекция към съпротивите при 240 и 300 долара.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.