Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Мечките захапаха отново крипто пазара

06-02-2019

 

Пазарът на криптовалути е оцветен отново в червено в сряда. Всички основни дигитални активи претърпяха загуби от 1% до 10%. Общата капитализация на всички цифрови активи в обръщение падна до $ 111.4 млрд. от $ 113.5 млрд. във вторник.

Няма ясни причини, които биха могли да обяснят внезапния спад. Въпреки това, FUD около канадската Quadriga изглежда придобива тежест в медиите и социалните канали.

За биковете вчера добрата новина беше задържането на Bitcoin над $ 3 500 в края на деня. Но липсата на възходяща инерция и относителната тишина в новините показва, че Bitcoin става почти послушен. А това никога не е добро за инвеститорите, които търсят волатилност и двуцифрени печалби. Дори Форекс пазарът става все по-съблазнителен сега.

За онези, които търсят отскок, един предупредителен сигнал трябва да бъде фактът, че Bitcoin не е виждал голям приток на инвеститорски пари на настоящите нива. Липсата на интерес предполага, че текущите установени цени продължават да се считат за завишени.

Колко ниско Bitcoin трябва да отиде, за да привлече инвеститорите, които стоят встрани и тези, които искат най-накрая да действат?

Bitcoin ще трябва да пробие отново над зоната $ 3 500, за да видим евентуално възстановяване през втората половина на деня. Можем да очакваме от Bitcoin да тества за кратко и съпротивата $ 3 561.2 (върха от 28ми януари).

Неуспех на цената да се върне обратно над $ 3,500 вероятно ще остави Bitcoin дълбоко на червена територия. Натиск надолу и пробив под дъното от тази сутрин при $ 3 404.5 вероятно ще вкарат в играта нивата около $ 3 300 за първи път от средата на декември. Ясен пробив и убедително движение под тази зона може да разширят спада към $ 3 200 и дъното за 2018 при $ 3 177.

Мечките успяха да ударят и Bitcoin Cash ABC. Към момента на писането ми дигиталната валута се търгува на $ 113.10, със загуба от 4.95% през последните 24 часа. Мечките понижиха цената тази сутрин от върха за деня при $ 117.74 до текущото дъно на $ 111.36.

За предстоящият ден, връщане обратно над върха от тази сутрин $ 117.74 би трябвало да подкрепи отскок нагоре през втората половина на деня. Ако това стане първата съпротива пред биковете ще бъде вчерашния връх при $ 119.77. Ясен пробив над него ще изпрати цената за тестване на $ 121.97 (върха от началото на февруари).

Ако цената, обаче, не успее да пробие над върха от тази сутрин, най-вероятно ще видим Bitcoin Cash ABC да продължи спада надолу. Ясен пробив под най-близката подкрепа 111.36 – 110.80 може да предизика по-нататъшен низходящ натиск за тестването на $ 105.83. Би трябвало да първо видим как цената ще се държи около тази зона преди всяко възстановяване.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.