Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Мечките по Bitcoin затягат хватката си

08-08-2018

 

Криптовалутите се сринаха в сряда, като Bitcoin падна под $ 6 500 за пръв път от юли насам.


Тъй като Bitcoin загуби инерцията си над $ 8 000, трендът бе низходящ за по-голямата част от търговията през изминалата седмица. Купувачите понастоящем се борят, за да избегнат отново натиска за разпродажби, но усилията им до момента не са възнаградени.

Докладът за още едно отлагане от SEC за одобряване на Bitcoin ETF нанесе щетите във вторник. Продължаващото забавяне на одобренията предполага, че има повече за отлагане, отколкото за виждане. И пазарите вече са напълно наясно със забавеното освобождаване на унифицираните правила и регламенти на Г-20.

С Bitcoin хванат в затягащата се прегръдка на крипто мечките, чувствителността към всяка новина натежава значително на цената. Понастоящем основната криптовалута се търгува на $ 6 509,50, което е 7,38% спад за последните 24 ч. Техническите индикатори, обаче, вече навлизат към свръхпродажбена територия. Например, Стохастикът сочи на юг и се търгува под линията 30 (сигнал за пренасищане на продавачите). В същото време 50-дневната SMA е все още под 100-дневната проста пълзяща средна, показвайки че продавачите все още имат силата да настояват за по-ниски корекции.

Установяването на психологическото ниво $ 7 000 като подкрепа е много важно за купувачите, които имат $ 7 100 като своя първа цел. Неуспехът за пробив над това ключово ниво на съпротива, може да доведе до изтеглянето на Bitcoin към значителното ниво на подкрепа при $ 6 000 за първи път от края на юни.

Ако имаме втора вълна на продажби по-късно през деня, нови дъна за годината може да бъдат поставени на масата за Bitcoin. Като някои от другите основни криптовалути вече спаднаха на нива, които не бяхме виждали отпреди миналия декември.
 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.