Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Мечките отново взеха контрол, понижавайки цените на криптовалутите

16-01-2019

 

Крипто пазарът отново пада с Bitcoin и всички основни altcoins на червената територия. Общата капитализация на дигиталните активи в обръщение се понижи от $ 124 млрд. до $ 121.4 млрд. в сряда. Изглежда, че краткосрочното възстановяване вече приключи. А пазарът възобнови низходящата си посока на фона на липсата на свежи, положителни двигатели.

TRON (TRX) е една от най-губещите монети. Криптовалутата загуби близо 5% през последните 24 часа, търгувайки се на 0.0237 долара към момента на писането ми. Скандалът около конкурса TRON Accelerator набира скорост и изглежда създава допълнителен натиск върху монетата.

По-голяма загуба, обаче, реализира вчера Ethereum, сривайки се с 20% за последните 7 дни. Одитът на смарт контракта, извършен от ChainSecurity, разкри критична уязвимост на Предложението за Подобряване на Ethereum (EIP) 1283. Уязвимостта е била наречена «атака за повторно влизане». Тя позволява на хакерите отново да влизат в същата функция многократно, без да се уведомява потребителя. Това е опасна вратичка, която може да доведе до въвеждането на актуализацията, водейки до кражба на криптовалутата. В резултат на това, разработчиците решиха да отложат актуализацията за неуточнен период.

В момента ETH/USD се търгува в района на $ 120.02, с 5.90% надолу от вчера. Въпреки че низходящият импулс набира скорст, монетата все още заема трето място по пазарна стойност. А нoвината за забавянето на Constantinople може да увеличи мечешкия натиск по време на европейските часове.

От друга страна Ripple е доста стабилен на $ 0.3250. Монетата е непроменена от началото на деня и се понижи само с 0.79%. Ценовото действие на XRP зависи от цялостните настроения на крипто пазара, въпреки че неотдавна беше по-малко волатилен от другите основни altcoins.

Цената остава затворена в търговския рейндж между 0.3157 – 0.3353, който наблюдаваме през последните пет сесии, след дълбокия спад на 10ти януари.

В посока нагоре възходящата инерция на XRP/USD е ограничена от низходящата тренд линия, очертаваща спада от 6 ноември 2018. Биковете бяха отхвърлени при всеки опит да я пробият – през ноември, декември и най-скоро на 10 януари.

Над текущата цена първата съпротива се намира на $ 0.3353 (горната граница на рейнджа). Второто ниво на съпротива е $ 0.3435 (дневната SMA50). Биковете по XRP/USD е необходимо да пробият зоната $ 0.3400-0.3500, за да видим засилване на инерцията към психологическото ниво $ 0.36. Но за да го достигне, XRP/USD първо ще трябва да пробие SMA100 и SMA200.

В посока надолу, първата подкрепа се вижда на $ 0.3200. Ако цената успее да направи ясен пробив под това ниво на подкрепа, биковете ще загубят изцяло инерцията и двойката ще навлезе в силно низходяща среда. В такъв случай мечките би трябвало да се насочат за тестване на подкрепата $ 0.3108 (дъното на рейнджа от понеделник), последвана от 0.2866.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.